Michelin-Hiéna: mindig legyen benned nyomás - MEGFEJTVE!

2012.12.23. 08:16
15 hozzászólás

Hohó, egy digitális Michelin nyomásmérő plusz egy Hyundai pendrive. Rutinos hiénák már most tudják, hol kell keresni a választ a még fel sem tett kérdésre. De az csak a poszt végén lesz, előtte hadd mondjam el, miért muszáj vágyakozni a fotón látható tárgyak után.

DSC_4579_michelin.jpg

Pontosan emlékszem, zöldfülű sufnitunerként mekkora baromságnak tartottam az akkoriban megjelent digitális tolómérőket. Mire való a nóniusz-skála? - nagyzoltam frissen szerzett tudásommal. És a mérőórás, századra pontos tolómérő, az smafu? Parasztvakítás ez a digitális buzulás, vakegereknek.

Azóta nekem is van digitális tolómérőm. Igaz, ma is szívesen bogarászom a már tíz éve is öreg, nagyapámtól örökölt, kopott lengyel sublerem nóniusz-skáláját, de ha valamit atombiztosan meg akarok mérni, előveszem a digitális eszközt. A kulcsszó a leolvasási hiba, amit lehet, hogy tizenhét éves suhancként soha nem vallana be az ember frissen vásárolt 21 éves BMW-je mellett, főgonoszként mégis mindig ott lappang az éjszakába nyúló szerelési orgiát celebráló méricskélő háta mögött. Lehet, hogy pontos az az analóg subler, de ha egy barázdát félrenézünk a kilenc osztásból, máris megvan a fatális mérési hiba, megszorul a siklócsapágy, nyög a vas.

Leolvasási hiba nem fordulhat elő velünk, ha digitális a nyomásmérőnk. Nem csalhat az ütéstől eldeformálódott Bourdon-cső, a klasszikus pálcás eszközön sem fogjuk összekeverni a psi-skálát a barral. És hogy milyen fontos a helyes guminyomás, arról utoljára akkor lamentáltunk, amikor...

Na, erre kell emlékezni, hogy meg tudjuk válaszolni a kérdést:
Milyen anyagból volt Csikós nyomásmérője, amikor 2010-ben Olaszországba mentek a Mercivel?
A helyes választ leghamarabb bekommentelő olvasó nyeri a nyomásmérő-pendrive kombót. A kérdés nem könnyű és nem véletlen, de volt erről szó. Sok sikert!

carrera_1.jpg


drivex_molino.jpg

bbuilder.jpg