A világ legőrültebb olvasói...

2013.01.04. 18:29
33 hozzászólás


...a mi olvasóink, ezt eddig is tudtuk. Kreatívak, sokszor mókásak és nagyon bevállalósak (a trollokat most hagyjuk, azok csak azért kommentelnek, hogy lássák a véleményüket tizenkettes Ariallal).

Évről-évre, immáron hagyományosnak mondható módon, megtartjuk a Karácsonyi Hiéna ajándékosztós-kontesztünket, melyre - az egyes koncok értékétől függően - különböző feladványokat/feladatokat találunk ki. Különösebben összegezni nem szoktuk őket, mert aki részt vett egyszer az ilyenben, az mindig visszajön, hiszen tudja, mekkora oltári nagy móka, a többieket pedig nyilván nem érdeklik a sokszor 100 ezer+ forintos ajándékok. És ennek csak örülnek azok a kitartó elmebetegek, akikkel sokszor a sírásig nevettetjük egymást a nem ritkán hajnalig tartó értékeléskor.

A tavaly év végi Mohó Hiéna Karácsony azonban olyan combosra sikeredett, annyi remek alkotás, Benny Hill Showba illő produkció született, hogy ezt nem tarthatjuk meg magunknak. Ezúttal nem.

Természetesen voltak olyanok, akik bevállaltak egy-egy - nem kis elszántságot igénylő - feladatot, de mára már törölték a feltöltött tartalmat. Természetesen megértjük ezt, de a kemény mag versenyen kívül is vállalja a produkcióját, mutatva azt, mennyire rászolgáltak a nyereményre. Tartsanak hát velünk, nézzék, miről maradtak le, érdemes. (Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek!)

Első - komolyabb - feladatunk a Csikós hasonmásverseny volt. Nem neveztek igazán sokan, éppen csak kezdett beindulni a gépezet, de azért érkeztek értékelhető pályaművek (katt a többiért!).

MagyarHUN Csikós, ahogy kell: kisvakond-szett, kész Mercedesekről álmodik és szerzőnk kedvenc étkét fogyasztja. Ő nyert

 

Következő - kreativitást igénylő - feladatunk egy Maserati-szigony elkészítése és az azzal való - közintézmény előtti - pózolás volt. Mindezt fotóval dokumentálva. Itt már könnyesre röhögtük magunkat szavam mikrofonállványán vagy akár olah.peti karácsonyi pontyán, de a díjat végül dieselrocket nyerte. Sajnos ő időközben nyúl módra levette a képeit az Indafotóról, pedig a sufniban hegesztett, majd gyorspirossal letüsszentett vas-szigony megérte a pénzét. (Katt a többiért!)

szavam volt a világtörténelem első embere, aki mikrofonállványból készített szigonyt. Az ötlet zseniális, a helyszín- és időpontválasztás bevállalós
gege94 kompozícióján igazán jót nevettünk, a kispók orrára nyomtatott A4-es Maserati-embléma mindent üt
olah.peti és a ponty. Hibátlan.


A KTM-karóra rengeteg ember fantáziáját megmozgatta. Otthon fellelhető alkatrészekből kellett gusztusos retró csemegét készíteni. A pályaműveket ki fogjuk állítani szerkesztőségünkben de addig is, nézzék meg, micsoda kreativitás buzgott fel alig pár óra alatt. A győztes ENZO lett, ezzel a steampunk-géppel.

ENZO győztes műve. Tiszta formaterv, szép vonalak, ezt meg kéne építeni. Miből van? A chopper vázát egy berugókar alkotja egy nagy kuplung kontrasztrugóval megspékelve, a kerék két variátor, az ülés egy törött kuplungpofa kis madzaggal bevonva, sárga kis kuplungrugó dísz az oldalán, a tankot és műszerfalat egy kormánykapcsoló adja ki, első lámpának pedig egy berugó racsnit használtam. Van mellé továbbá egy görgőből és berugó alkatrészből elkészített sztender. Csavar hiányában egy fúrószár lett a kipufogó és két imbuszkulcs a kormány.


Itt aztán kezdtek nagyon komolyra fordulni a dolgok. A Kigyúrt Hiéna-konteszt nyertese egyéves bérletet kapott a Body Builder Gymbe, ahol Kőbájker üti a közösségi médiát és aktívan faszbúkozik. A feladat annyi volt, hogy benge állattal kellett közös fotót készíteni. Sajnos sokan próbáltak archív fotókkal nevezni, kicsit reménytelennek tűnt a helyzet, holysmoke sem mutatta még meg igazi énjét, de aztán azigazihiena-olvasónk bekapcsolódott és mindent vitt. 

azigazihiena
azigazihiena5

A Kunio-Hiénára kicsit kifulladt a mezőny, ezért is kapta a díjat a legrészletesebb, legtöbb munkával járó pályamű. Kuniót, a Magyarországon pórul járt japán motorost kellett megformázni papírzsebkendő és tojássárgája segítségével. cserkész212 nyert, megérdemelten. (Katt a többiért!)

cserkesz212

 

Egyik legzsírosabb koncunk a Drivex vezetéstechnikai tréning volt. Otthon fellelhető alkatrészekből kellett Betlehemet építeni, lehetőleg minél részletesebbet. Itt aztán volt minden: a processzor-kutyától kezdve a tamponbárányig. Sírva röhögtünk, de a ló-metszőfog-Jézussal rlazol elvitte a díjat. A művészek beszámolóit megtalálják a képaláírásokban. De a többiek is igazán kitettek magukért, nézzék! (Katt a többiért!)

rlazol: A Szent Család. József testét Dremelhez való kiegészítők alkotják, kezei fém összekötők, feje egy menetes anya. Tisztelete jeléül széles karimájú kék kalapját (régi építőjátékból csiga) a kezében tartja. Mária teste egy mini légfrissítő flakon, sajnos a nőies domborulatok ezen a képen nem igazán látszanak. Feje egy kupak, haja fonal, keze drót. A kis Jézus egy ló metszőfogából készült, egy szövetdarabba bugyolálva. A jászol egy fém áthidaló, pár legókockán. A már átadott mirha egy üres oltásos fiola.
bushley: Boldog szülők tekintenek le gyermekükre. Az oválhangszóróból készült jászolban szundikál Jézus, a kis elektromotor.

 

Most pedig a feketeleves! A legdurvább dolgok jönnek, készüljenek! A Versenypálya-Hiéna feladta a leckét, de nem csalódtunk: a keménymag megmutatta, hogy nem véletlenül hívják annak. Öt alap testépítő-pózt kellett bemutatni videón. Tangában vagy fecskében. OMG! Természetesen ma már csak a legbátrabbak videói maradtak fent, legközelebb idejében kapcsolunk.

holysmoke volt az első, a feleség alsóneműjéből kivillanó beltartalom és a bemutatott performansz meghozta neki a szerkesztőség különdíját és Kőbájker négyhónapos bérletét.

overdooze a másik utat választotta.

Takitabe keményen odavert a WD40-nel és az olajjal. Hogy hogyan szedte le magáról és mennyi idő alatt, azt talán nem is akarjuk tudni. A zeneválasztás, a dekor és az olajos test garantálta számára a nyereményt.

Aztán jött slampixx, aki - nem tudni hogyan - felkerült a szerkesztőség bejárata elé és a... nézzék meg. Hogy mit szólt volna a földszinti, morózus biztonsági őr, amikor körbejárás közben rábukkan, miközben éppen a cégtáblához dörgölőzik...

mozso18 is kitett magáért, produkcióját egy urológiai szeminárium is megirigyelhetné, a végtelenül aranyos gyermek pedig azzal az igazi, gyermeki komolysággal futott neki a feladatnak, amiért annyira imádjuk őket.

dieselrocket524 és csendestársa produkciója, a hollywoodi bevonulással, dísztárcsával-hűtőventillátorral és a Maserati Hiéna-szigonnyal pedig nettó Spárta. Állati!

Nem maradt más hátra, csak az igazi terror. Akinek mindez kevés volt, az nézze meg, micsoda pályaművek érkeztek a WiRC Hiénára. A feladat az volt, hogy a Michelisz Norbi a legnagyobb király! c. dalt kell a Még nem veszíthetek - zenéjére elénekelni. Slampixx lett a nyertes, egész Budapesten átívelő produkciójának köszönhetően. De elhihetik: a többi sem piskóta.

holysmoke:

 takitabe:

Hajdu Erik produkciója:

azigazihiena

mit2domain

Dimitrov

p0l1c3c4r

Ubyka

gege94

A tavalyi Karácsonyi Hiéna gyöngyszemeit láthatták. Nem tudjuk, mennyire kaptak hozzá kedvet, de van idejük gondolkodni, ha netán mégis harcba szállnának a zsíros koncokért majd idén. Engedjék meg, hogy az akkor zárósorokkal búcsúzzam addig is:

Reméljük, nem szegte kedvét senkinek, hogy idén nem nyert, mi mindenképpen nagyon-nagyon köszönünk mindent. Ti vagytok a legnagyobb császárok!
Üdvözlettel
A Totalcar