Egy kellemes szombat a Népstadionban

2013.04.26. 18:09
23 hozzászólás

Csodás az idő odakint, harapni lehet a friss levegőt, fürdünk a virágillatban: ideje elkezdeni az autós szezont valami igazán könnyed, laza rendezvénnyel. Ami ráadásul ingyenes is. Kérem, üdvözöljék rendezvényeink sorában a Totalcar Oldtimer Sokadalmat!

Sokadalom 3

Nem tagadjuk: nem volt egyszerű kiválasztani a megfelelő időpontot, amellyel nem kényszerítjük választás elé az autó- és gépkedvelőket, végül a – nagy érdeklődésre való tekintettel -  június 8 mellett tettük le a voksot és keményen nekifogtunk a munkának.

A munkának, melynek végeredményeként klubok, múzeumok, gyűjtemények, egyesületek, barátok, családok és mindenki, aki szereti a veteránokat- és youngtimereket szívesen látott vendég lesz. Természetesen ezen autók mellett szívesen helyet adunk a klasszikusokat idézőeket (pl. Morgan, Caterham, Cobra, Nissan Figaro), vagy motoroknak (Vespa, Royal Enfield) is de akár buszok, katonai járművek, traktorok is jöhetnek, a kapu jókora és mindenki előtt nyitva áll, akinek akad old- vagy youngtimer korú járműve a garázsban.

IMG 1084

A Puskás Ferenc Stadionnál (Népstadion) keresve sem találhattunk volna jobb helyszínt, hiszen azon felül, hogy remek és könnyen megközelíthető helyen fekszik, még bőséges helyet is biztosít ahhoz, hogy – aki akar – standot vagy depót építsen, aki pedig családdal érkezik, annak legyen elég helye akár egy kellemes, nyári piknikhez is a fűben. Itt nem fogunk egymás hegyén-hátán taposni. Árnyék, ha kell, napsütés (remélhetőleg), csodás gépek, az olajszagú, műanyag előtti korból. Gépészet a köbön, szerethetően.


View Larger Map

A részvétel ingyenes, ha pedig még járműveikhez is öltöznek a résztvevők (nem kötelező), azzal csak fokozzák a hangulatot. Aki teheti, ne feledje!

Ami nagyon fontos, hogy ez a rendezvény nem statikus! Itt nem kell a naptól tikkadtan bóklászni a hőségben felforrósodott krómdíszek között. Ezek a dolgok bizony pöffennek-mozognak, reccsennek és vidáman tülkölnek vagy éppen fenyegetően dübörögnek, ez nem egy oldtimer slideshow a képnézegetőben, itt mozgás lesz!

IMG 1256

Tavaly már ezer résztvevősre duzzadt a mezőny, ezúttal is sokakat várunk a Népstadionba, ez lesz Sokadalom Pont, amely 9.00-14.00 között látogatható és ebben az időközben várunk ide minden résztvevőt, hogy a Rozsdakupacos srácokkal közösen, profi fotósaink segítségével megörökítsük az utókornak. Az egyelőre még titkos útvonal mentén a város több pontján is dolgoznak majd az objektívek- és fókusztávolságok David Copperfieldjei, ezt az itinert minden jelentkező a helyszínen kapja meg. És ezeket a képeket érdemes lesz majd letölteni abból a – mindenki által hozzáférhető – masszív galériából, amelybe nem sokkal a buli vége után kerülnek.

Természetesen ott leszünk mi is, keressék bátran a Totalcar-matricás VW kisbuszt, itt regisztrálunk mindenkit, akiről fénykép készült, hogy könnyen visszakereshetővé tegyük és a Totalcarmagazine.com-on keresztül megmutassuk az egész világnak: nem vagyunk mi Csóré Bélák, akad ebben az országban olyan autó nem egy, amelyre még külföldön is hiába ácsingóznak.

A Budapest Classic Grand Prix mezőnye is ellátogat ide, a rendezvényt pedig a MAVAMSZ is támogatja, részt is vesznek rajta, így bárkinek bármi kérdése is akad a veteránozással kapcsolatban, az ne fogja vissza magát és bátran kérdezzen a helyszínen tőlük.

banhalminorbert 0146

Depót, standot természetesen minden olyan cég vagy egyesület építhet, amelyik szellemiségében, érdeklődési körében valamiképpen kapcsolódik az old- és youngtimer-mozgalomhoz, ez esetben részvételi szándékukat jelezzék a www.sokadalom.hu – honlapon található telefonszámon vagy vegye fel a kapcsolatot a rendezvény Facebook-oldalán keresztül. Régi babakocsi-gyűjtemény? Pedálos kisautók vagy öreg biciklik? Jöjjenek, elférnek, a hangulathoz ez is hozzátartozik!

Érkezés: a Szabó József utcai, illetve az ugyanide betorkolló Istvánmezei úti bejáraton keresztül történik, majd egy kört téve a Puskás Ferenc Stadion (Népstadion) körül lehet begurulni a Sokadalom Pont területére. Itt kinek kedve és ideje szerint lehet leállni, a rendezvény területét bejárni.


View Larger Map

Kihajtás: az Ifjúság útja felé.
A kihajtáskor kapja meg mindenki az itinert, amit végigjárva a Totalcar és a Rozsdakupac fotósai készítik el képeiket. Hogy hol? Majd megtudja!

kijarat

Mindenkit szeretettel várunk díjmentesen 2013 június 8-án, reggel kilenc és délután két óra között a Puskás Ferenc Stadionba! Induljon a Totalcar rendezvényszezon!