2013.12.23. 18:33
171 hozzászólás

Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos volt a lencséje, és a nagy kapkodásban elfelejtettem megtörölni. Cápa barátomnál jártam, szintén nepper, iszonyatosan tud alkudni, egy isztambuli bazárban ríva szaladnának szét előle a törökök. Beszélgetünk a kocsik mellett, egyszer csak megszólal, mutatok valamit, ilyet még nem láttál. Megyünk egy piros Cordoba felé, igazából semmi extra, egy fekete gyorsító csík van a kocsin, igazi házi dukkó matt fekete spray-ből, sárvédő íven diszkrét fekete betét festékből, amely szépen takarja a lemez alól kikandikáló rozsdát.

WP 000578
Ez még semmi fáradjanak beljebb

Ok, egy lefosott Cordoba, láttam már ilyet, de mi ezen az extra, nézek rá kérdőn. Nyisd ki! Kinyitottam, és elállt a szavam, ami nálam elég nagy dolog. A legdurvább kárpitos munka tárult a szemem elé, amelyet valószínűleg ebben az életben már nem tudnak felülmúlni. A pupilláim megmerevedtek, valósággal sokkolt a látvány, a szemem cikázott ide-oda, mint kisgyerek a játékboltban, agyam próbálta feldolgozni az elém táruló látványt.

WP 000579

Látszik, hogy a művész törekedett a harmóniára, piros üléshuzat, piros hangszóró fedelek, a fűtés kapcsoló körüli műanyag betét szintén pirosra festve, de a kardán alagutat takaró szövetre nem találtam magyarázatot. Gondolom a sufni egyik elfekvő zugában lehetett ez a hibátlan szövet vagy egy kidobásra ítélt bútort nyúzott meg az alkotó. Mindegy is, nekünk abban a szerencsében lehet részünk, hogy élvezhetjük az alkotó emberi elme újabb diadalát. A kardánbox műanyagját két négyzetméter anyag borította, gyűrötten felrakva. Elővehette volna az ollót, de akkor kárbeveszett volna valamennyi ebből a szép bútorszövetből. A széleken az eldolgozást nem tudtam rendesen lefotózni, de higgyék el nekem precíz munka. Emberünk szerzett valahonnan kárpitos tűzőgépet, és feltűzte a szövetet a műanyagra, a túllógó anyagot nemes egyszerűséggel begyűrte a műanyagok alá. A váltószoknya, a kézifék kar sem úszta meg. Hogy növelje a kényelmet, egy darab pozdorjára szivacsot rakott, majd az így tökélyre fejlesztett könyöklőt a bal oldali ajtókárpitra rögzítette két facsavarral.

WP 000585
WP 000587

Ha már a facsavar kézben volt, megoldotta a fűtéskapcsoló körüli műanyag panel rögzítését is. Ezt muszáj volt megtenni, mert a panel alá gyűrt szövettől nem lehetett a helyén máshogy rögzíteni.

WP 000583
Hoppácska, vigyáztam, négy villany ablak!

A fűtés rostélyait állítani már nem lehet, mert fontos szerepük van az installáció pozícióban tartásában. Annak idején Spanyolországban nem gondolták volna, hogy a légszák visszajelző valaha még más feladatot is el fog látni.

WP 000584

Hogy ne csak a kényelem legyen meg, hanem a szem is jól lakjon a legszembetűnőbb, dolog a kormány is ízléses tuningot kapott.

WP 000586
Racsing kormány, részfész

Ha már kemény munkával a belsőt tökélyre fejlesztettük a belsőt, az alkotó nem pihenhet meg, és a befejezi a külsőt is. Felkerültek a korábban már említett gyorsító csíkok, a tükörház is igényes új burkolatot kapott.

WP 000588
Piros nem, na ugye.

A hűtőrácsra felkerült a kínai piacok választékának legalját képviselő, minőségben nehezen alulmúlható öntvény kígyó is. Ha ez megjelenik a tükörben, akkor azért mindenki számára világos, hogy itt valaki megérkezett.

WP 000589
Nem szarral gurigázunk.

Gyönyörködjenek Önök is a galériában, és ha esetleg ihletet kaptak a felmosórongy újszerű felhasználásához, ne fogják vissza magukat, de a végeredményt mindenképp osszák meg velünk.

- Becsületesnepper -