Nézőpont kérdése

2014.08.27. 11:34
18 hozzászólás

Imádtam a hétvégi Belga GP-t. A világ legszebb helyén, egy csodálatos pályán soha nem volt még rossz futam és feltett szándékom, hogy egyszer autóval is kipróbálom, ha már annyit szimulátoroztam rajta. Az Eau Rouge-Raidillon-kanyarkombináció pedig vitán felül a világ legjobb kombója. Nagyon gyors, gyönyörű ívű, az alján összenyomorít, a tetején kidob miközben elképesztő erők hatnak a testre. Imádom. És imádják a versenyzők is. Kár, hogy még senkinek nem jutott eszébe egy lassító-kamerát fixen odarakni az aljába, mert akkor látnánk igazán, hogy valójában négy kerékkel csúszva zuhannak bele ezek az őrültek és ha nem veszik el, akkor a tetején dobbantva repülnek ki belőle, éppen csak érintve a rázókövet. Bahhh... gyönyörű kihívás, emberes teljesítmény.

Szóval éppen ilyen felvételeket kerestem, miközben rábukkantam erre a nem túl friss videóra. Emlékszem, hogy egyszer már könyvjelzőztem, de az új szerkesztőségi géppel együtt odalettek a régi bookmarkok is, pedig érdemes megnézni. Főleg azoknak, akik előszeretettel szapulják a kevésbé szerencsés vagy gyengébb autóban ülő pilótákat. Mert ez mutatja meg valójában, milyen is egy Forma-1-es autó belülről. (A másik a Monacói helmet cam, arra is érdemes vetni egy pillantást.)

Remélem szép, nagy képernyőn nézte meg mindenki és jól látja a számokat, miközben esőgumikon öblöget Di Grassi. Durva és elég demonstratív.