Van egy balfék haverom, akit megbüntettek a németek

2014.09.14. 15:29
58 hozzászólás

Igen, emlékeztek, volt nekem az a hülye barátom, aki rendszám nélkül vezette a frissen vásárolt Voyagert.

Utóélete is lett a történetnek, és ahogy ezt kommentben többen is megjósolták, meg is büntették.

A német autópálya-rendőrség vészjósló borítékja jó egy hónap késéssel landolt a postafiókjában, és egy "szóbeli meghallgatás" című levelet tartalmazott. Németül persze ez sokkal durvábban hangzik, kicsit olyan "Le a fegyverrel, kezeket a magasba, vagy keresztül lőlek, angol kutya!"-szerű hangzása van.

Mindesetre összeszedtem a hülye haverom összeszedte minden német nyelvtudását (jó, azért egy szótárat is), és egy szívhez szóló levelet írt az Autobahnpolizei-nak, amely szerint ő nem bűnöző, csak hülye. Sosem látott még ilyen furcsa, bár egyértelműen tökéletes rendszert, mint amilyen Németországban van, és nem gondolta, hogy neki saját rendszámmal kell autót venni. Aztán már csak sodródott az árral. Láthatóan nem bűnöző ő, hiszen nem szállított drogot, fegyvert, csak vett egy autót, amire azóta befizette a biztosítást, az adót, névre írta, van rendszáma is, bizony!

A rendőrség helyett a chemnitzi szász államigazgatástól jött egy levél, amely szerint kötelező biztosítás nélküli vezetésért indítottak eljárást, köszönik a lehetőséget, az eredményről majd értesítést küldenek.

Itt mondjuk egy kicsit összeszorult a kakaszekrény (mármint nem nekem, ugye, hanem a barom barátomnak), mert az egy jóval vastagabb tétel, mint a rendszám nélküli vezetés - de nem nagyon lehetett mást tenni, mint várni.

Ma pedig megjött a verdikt. Könyörtelenül és durván megvágták a bűnöst, 98.5 eurós csekk volt a borítékban. A büntetés igazából 70 euró, a többi a járulékos költség.

Büntetőpont az persze nincs, magyar jogosítványra azt nem tudnak bejegyezni Németországban.

csekk.jpg

Hát ilyen idióta az én barátom. Mit vezetget rendszám nélkül, nem?