Mégfilléresebb Koszradírok

2015.07.28. 17:27
63 hozzászólás

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-mármikroszálas törlőkendői magaslatokban szárnyalt az olvasottsága. Sok reakció is érkezett, amit nem győzök megköszönni minden facebookon vagy levélben jelentkező olvasónknak, akik felnyitották a szemem: nem csak autósboltban kapni Mágikus Koszradírt. Persze, azt tudtam én is, hogy e-bayen, aliexpress-en tízes kiszerelésben, olcsó pénzért is meg lehet venni, de az ember nem ugrik le az e-baybe, szalajtja a gyereket az aliexpress-be, hogy gyorsan-hamar beszerezzen egy Koszradírt, mert valaminek sürgős tisztításra van szüksége. Persze, a neten akár vasárnap is rendelhetünk, olyankor se a Rossmann, se a Drogerie Markt nincs nyitva (kösz szépen, kedves illetékes!), de a netes rendelést csak később hozza a postás, vasárnap meg neki sem szabad kézbesítenie.

IMG 7136
Más-más kiszerelés és árak

Szóval nyakamba kaptam a lábam, és körbenéztem, a javasolt helyek közül hol találok Koszradírt. Tescóban, Aldiban, Lidlben nem, itt ez a cuc csak szezonális termék lehet. De a Rossmannban és a DM-ben állandóan készleten tartott áru, mindkettő áruházlánc saját márkás cuccot tart. Azonnal vettem is belőlük egyet-egyet, mert az nem elég infó, hogy itt és itt lehet kapni hasonlót, azt is szeretném tudni, ugyanúgy működnek-e.

IMG 7140
A szivacsok méretben kicsit különböznek, sőt, az anyag sűrűségük sem tűnik egyformának. Ezzel együtt...
IMG 7147
... a tisztító hatásuk nagyjából egyforma

A rossmannos csomagban kettő radír van, 399 forintért ez már sokkal jobb vételnek tűnik, mint a Sonax, a DM-es kartonba viszont négyet csomagoltak, és ezért a pakkért 449 forintot kérnek, szóval még olcsóbbra jön ki egy darab. Tapintásra hasonló mind, méretben kicsi eltérés van köztük, de tényleg nem jelentős. Közelebbről nézve látszik, hogy nem teljesen ugyanabból az anyagból vannak, úgyhogy gyorsan előrántottam a vizes vödröt, és a még kezeletlen gumikéderen összehasonlító dörgölést végeztem.

Fotón nem látszik nagy különbség, igaz élőben sem volt valami nagy differencia. Ha pisztolyt szorítanának a fejemhez, hogy azonnal állítsak fel sorrendet, akkor talán a rosmannos radír lenne a harmadik, a Sonaxé a második, és a DM saját márkás lenne az első. De nem lenne tiszta a lelkiismeretem, mert amennyi különbség a végeredményben volt, annyi simán lehetett a kéder koszosságában is. Szóval, inkább azt mondom, egálban vannak. Hogy melyik mennyire tartós, azt viszont már tényleg nem tudom megmondani, lehet, hogy ez, vagy más tulajdonság indokolja, hogy a Sonax radírja durván négyszer annyiba kerüljön, mint a DM cucca. A Rossmann radírja nagyjából fele annyiba kerül, mint a legelőször tesztelt Sonax. Mivel nincs hosszú távú tapasztalat sem az egyikkel, sem a másikkal, nem hülyézném le sem azt, aki a legolcsóbbat veszi, sem a legdrágább, márkás cuccot vásárlót.

Egyetlen dolog biztos csak: a Mágikus Koszradír felfedezése után a világ már nem ugyanolyan, mint előtte.