2015.09.01. 13:56
22 hozzászólás

Papp Tibi egy videóblogban találkozott először a barkácsapukák kedvenc ceruzahegyezőjével. A Crazy Russian Hacker álnéven publikáló vlogger ötlete annyira megtetszett Tibinek, hogy maga is ezzel a módszerrel készítette fel lányát az iskolakezdésre. Mivel a módszer ennyire jól működött, meg akartuk osztani az olvasókkal is, de aztán kicsit továbbgondoltuk a dolgot, erre jutottunk, megmutatjuk, hogyan kell a családi autót befogni a feladatra.

Aki ezt a kis videót komolyan veszi, megérdemli, hogy összetörje az autóját, vagy szilánkosra morzsolja az ujjait: természetesen ez csak egy vicc (az akkus fúrót azért nyugodtan használják csak, akár ceruza hegyezésre is). Azért pár fontos apróságot nem árt tisztázni, hátha valaki komolyan venné: csak akkor lesz elég egyetlen hajtott kereket elemelni a földtől, ha a kocsiban nincs sperrdifi (és aktív elektronikus kipörgésgátló), illetve nem összkerék hajtású. Ugyanis ezeknél vagy nem kezd el forogni a kerék, lefullad a motor, vagy egyszerűen elgurul a kocsi.

Ugyanakkor, aki kellőképpen bátor, akár menet közben, guruló kocsin is hegyezhet ceruzát. Igaz, a bátorságon kívül komoly fokú agylágyulás is kell hozzá (igen, gondolkodtam rajta, hogy kipróbálom, de a bátorsággal még bajban vagyok)