Gekkószag az Audiban!

2017.05.07. 14:35
6 hozzászólás

Nemrég Győrben jártam, és kis ajándékcsomagot nyomtak a kezembe a túra végén. Ennek a csomagnak voltak értékesebb részei, ezek majd egy Mohó Hiéna tárgyát képezik, de ugye nem titkoljuk: először mi hiénázunk.

Hát most hiénáztam. Kérem, mindenki bocsássa meg, de a pakkban volt egy gekkó. Mi a fene? Persze Audi feliratos márkatermék, de mire is való? Duftgecko? Ha jól emlékszem, ez annyit tesz németül: illatgekkó. Szagoltál már gekkót? Én igen, és mostantól szinte minden nap.

A fene egye meg, mégiscsak most vettem egy Audit, ennyit megérdemlek, nem? EREDETI Audi-gekkó illattal, ami leginkább az ötcsillagos szállodák szobáinak a szagára emlékeztet (nem a franciákéra, ott ezerrel tolják a liliom-koncentrátumot), hivatalosan „fűszeres, meleg, enyhén fás illat”. És az A6-os tényleg sokat állt, meg benne a levegő is, pont ráfért egy kis Duftgecko. Ki is raktam belőle az Ambipurt, ami az első, elkeseredett kísérlet volt az állott szag eltüntetésére. A gekkó ugyanis nemcsak jó illatú, de nem is túl agresszív, erre picit kényes vagyok, még robogóról is megérzem a forgalomban a wunderbaumos autókat.

Hogy miért pont gekkó, és mondjuk nem vörösbegy formájú illatosítót készít az Audi?

Az Audi a Quattrót már a '90-es évek vége óta rendszeresen ezzel az állatkával promózta, elvégre a kis hüllő a függőleges falon is felmegy spéci, molekuláris mancsaival.Viszonylag kevés is a neten felelhető gekkós Audi-szpot, mert főleg az internet feltalálása előtt/alatt nyomták nagyon ezt a témát. De azért találtam egy jót:

Jól néz ki a légrostélyona Duftgecko, akkor is megtartom, ha már elment minden illata.