Kevés autó is nagy zajt csinál

2016.06.28. 18:00
10 hozzászólás

Nem mondom, hogy vidám lettem volna, amikor megláttam, hogy a máskor roskadásig megpakolt parkoló szinte üresen tátong még délelőtt tízkor a Brezova Extreme Parkban. Hirtelen fel sem fogtam, hogy negyven fok van, vasárnap, WTCC van a tévében, fene tudja, milyen verseny hol, plusz ugye este meccs. Ó, anyám, nem hiszem el, megint kezdődik az, amit csak nyári átok-ként emlegetek, amikor nincs olyan hétvége, hogy valami ne ütközzön mással.

Persze egy kicsit bosszús is voltam, mert a több, mint 121 bejelentkezőből (ami ugye nem egyenlő az érdeklődő nézőkkel) alig jöttek el tucatnyian, ellenben nézőből legalább háromszor annyi volt. Na mindegy, nézzük a jobbik oldalát, egyrészt így mindenki annyit autózott, amennyit akart, másrészt zavartalanul tudtam tesztelni és nyúzni a hűséges Pisztoly mellé többedmagammal vásárolt E36-os BMW-t. Hogy miért lett? Ennek több oka is van, de a legfontosabb, hogy a Toyota most olyan jó, mint soha és ha elkezdjük a teljesítményt növelni elöl, akkor hátul is hozzá kell nyúlni, rengeteg pénz lenne érezhetően erősebb autót csinálni belőle, na meg nem is kell. Így legalább mindig bevetésre kész, bármikor beleülünk és megyünk, a hidrós kézifékkel, elöl a 13-as Formula 3-as slicckel szuperjó lett és igazi kihívás. Hozzá képest az E36 egy sétálgatás a tóparton, ellenben - mivel BMW-ről van szó - ezért olcsón, könnyen és kipróbált módon fejleszthető tovább. Lesz még róla szó bővebben, hiszen tulajdonképpen készen lett és pár apróságtól eltekintve nem kell már tovább bütykölni. Remélhetőleg. De erről majd később, most lényegében elértünk a nirvánába és így jó.

De szerintem elértek azok is, akik szétautózták magukat az idei első Faluvégi Faroláson, ahol - bár autó kevés volt - a hangulat szuper lett. Legközelebb azonban előre szedjük a regisztrációs díjat és ötven autónál meghúzzuk a határt. De lehet, hogy negyvennél.

Addig is nézzék meg Rézmányi Balázs képeit és ha legközelebb kedvük támad egy jó kis benzingőzös happeningre, akkor jöjjenek el velünk bulizni. Érdemes!