Ha nincs hó, de már csapatnál egy nagyot

2017.01.01. 16:25
6 hozzászólás

Az idei télen egyelőre nem örülhettünk – vagy éppen bosszankodhattunk, ki-ki vérmérséklete szerint – komolyabb havazásnak. Így voltak ezzel a spanyolok is, így a hókocsizás és a fehérbe öltözött gyorsasági szakaszok szerelmesei egy kis kreativitással pótolták a hiányt, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek.

Nem kis munkával építettek egy jókora slotcar-pályát, amelyre aztán raliautó-karosszériával szerelt gépeket eresztettek rá. A havat liszttel pótolták. Van itt minden, ami kedves az autóbuzi szemének. B-csoportos szörnyek, mint az Audi Quattro vagy éppen a Peugeot 205, pár évtizeddel későbbről pedig Citroën C4 WRC, de persze a Subaru és a Lancer Evo sem maradhat ki.

Az autók egyébként nem a slotcar-pályáról szedik az áramot: RC-gépek, saját erejükből közlekednek, csak a megvezetés miatt kapcsolódnak a pályához. Szinte elképzelni sem tudjuk, mennyi aprólékos munkába került, mire minden összeállt úgy, ahogyan azt a videóban látjuk, de megérte: igazán látványos szórakozásban lehet részük a megszállottaknak. Nagyon kéne egy ilyen itthonra is.