2017.08.29. 16:19
39 hozzászólás

A hirdetést már törölték, mert a titokzatos lókötő komolyan elhitte, hogy olvasónk átutalja neki a pénzt egy autóért, mielőtt személyesen nézné meg azt. Nem egyedi esetről van szó, és szeretnénk nevetni ezen az ovis módszeren, de félünk is, hogy nemcsak a Totalcar képeit söpri be valaki ilyen lendületesen, hanem a naivabb autóálmodozók pénzét is.

Ma került fel a netre, de már törölték is a félmilliós Juke-ot. Holnap újabb hirdetés jön, ígéri kedvenc képtolvajunk
Ma került fel a netre, de már törölték is a félmilliós Juke-ot. Holnap újabb hirdetés jön, ígéri kedvenc képtolvajunk

A helyzet elég egyértelmű, egyben baromi szórakoztató is. Az utóbbi időben valaki lendületesen lopja a Totalcar korábbi autótesztjeihez készített fotóit, és nem létező autókat hirdet velük a neten. Nyár elején Winkler Volkswagen Golf VII-tesztjéből nyúlták le a képanyagot, majd ezekkel tettek fel 480 ezer forintos árral egy hirdetést a Jófogásra. Akkor fel is hívtam őt, bumfordiskodtunk kicsit a vonalban, majd megijedt és közölte, hogy a dolog tárgytalan.

Ezúttal egy 2013-as, benzines Nissan Juke-ot talált az olvasó, miközben kollégáival bújta a Használtautó.hu-t. Egy ilyen Juke, százezer kilométer alatti futásteljesítménnyel nagyjából 3,5 millió forintért áll be az udvarunkra, így nem csoda, ha többen telefonáltak a kedves ismeretlennek, aki 500 ezer forintot kért volna a Nissanért. A képek amúgy Csikós 2011-es tesztjéből származnak.

DSC 3145

Az olvasó felhívta a hirdetőt, aki M. Bélaként mutatkozott be és kicsit megsürgette: utaljon át némi foglalót, nehogy lemaradjon az évszázad vételéről. Béla, vagy ahogy a képtolvaj hirdetőt hívják, később sms-ben is érdeklődött, hogy sikerült-e az átutalás, illetve kérte, hogy olvasónk, akit nem ejtettek a fejére, küldjön fotót a banki bizonylatról. 

A hirdetést közben törölte, mert tényleg elhitte, hogy megfogta a mai madarát, de újra telefonált a vevőjelöltnek. Értem én, nem érkezett meg a pénz a számlájára, elfogyott a türelme. Végül annyira összekaptak, hogy mindenki terítette a lapjait.

Az olvasó megkérdezte, miért totalcaros képekkel hirdette meg a Nissant. A válasz: mert a tesztben az ő autója szerepelt. Az olvasó ezt nem hitte el, és feltette a búcsúkérdést: miért akarja M. Béla lehúzni az ártatlan embereket. Ezután trágár mondatok következtek, de a kamuhirdető azért elárulta, hogy holnap újabb autóhirdetést ad majd fel, ugyanezzel a módszerrel. 

Tegnap egy harmadik generációs Suzuki Swiftet töltött fel, szintén potom pénzért, tehát ezek szerint szavatartó ember ez az M. Béla. Adják tovább a nap üzenetét legnaivabb ismerőseiknek: a túl olcsó autó valószínűleg egyben nem létező autó is, ezért látatlanban egy forintot se utaljanak senkinek!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.