Te mennyivel hajtanál itt át?

2018.10.22. 13:51
22 hozzászólás

Az interneten száz órákat tölthetünk el jobbnál-jobb ralis videók nézegetésével. Ha kell, egész nap B-csoportos autókat ordíttathatunk, belsőkamerás felvételek százaiból nézhetjük, ahogy éppen kiadja (vagy nem) Colin McRae-nek, de a Rally del Rubinetto egyik szakasza nem igazán a nagy sebességéről híres.

rubinetto-rali

Olaszországban egyébként sem nehéz szűk, hegyi utakat találni, de a Rubinetto mezőnye minden évben ellátogat az alig 186 fő lakta Germagnóba, és ha már ott járnak, érintik a település egyik meglehetősen keskeny utcáját is.

A nem túl széles átjárón előnyt élveznek a Fiat 500-asok, de érdekes látni, ahogy egy újabb Renault Clio micsoda anyagi kárt tud összeszedni a szakaszon, miközben az első generáció úgy megy át a falak között, mint kés a vajon. A látvány belülről azért kicsit ijesztőbb.

Persze a legnagyobb gondban a rengeteg aerodinamikai elemmel körbeaggatott WRC autók és a nagyobb szedánok (pl. Mitsubishi Lancer Evók) vannak. Ezeken a felvételeken azért látszik, ki az, akinek nem számít, ha kicsit megsérül az autó, és ki az, aki valóban játszani vagy győzni jött a versenyre. Az épületek tulajdonosai helyében azért nem lennék.