Itt a második könyv a Csikóstól

Könyv: Feljegyzések a Titanicról

2019.10.03. 12:59
38 hozzászólás

Könyvrendelési lehetőségek
Webshop:                                       Rendelési oldal itt
Vatera (magyarországiaknak):  Rendelési oldal itt
eBay (távolban élőknek):            Rendelési oldal itt

"Miért nem írod meg könyvben, olyan szívesen elolvasnám ezt papíron!" - szólt több komment is, amikor megírtam a Zöld Merga titka című sztorit, majd kaptam hasonló leveleket a 2043-as időutazós cikkre, a Dire Straits-es/Fiat 500-asos írásra meg egy csomó egyébre is. Úgy látszik, páran még mindig csak a hard copyban hisznek.

De az ember kap egy tucat... oké négy... levelet, ami még mindig csak 48 ember, ha jól számolok, 48 példányban kiadni bármit pedig öngyilkosság. Vagy rettentő költséges. Ezért nem mertem meglépni a dolgot, helyette úgyis akartam írni mást, azokból a sztorikból született meg az első könyvem, az Életemet egy rozsdás roncsért című. Annak akkora lett a sikere, amire speciel egyáltalán nem készültem, s erős lett a nyomás, hogy hamar jöjjön a második könyv is. Ám egy ilyet én három-négy év alatt tudok megírni, ezért úgy döntöttem - eljött az idő, hogy megszülessen végre az a könyv, amit az a négy tucat - most már inkább hat - olvasó kért, folyton-folyvást, a válogatás. Tök jó, hetvenkét olvasóra már biztos számíthatok. Utána meg hetvenkedhetek mindenkinek.

Azt hittem akkor, 2018. karácsonyára meglesz, hiszen csak előtúrok tíz, oké, tizenöt cikket a múltból, kicsit kivasalom belőlük a gyűrődéseket, aztán mehet nyomdába. Hát, nem egészen így történt.

Heteken át csak mindenféle cikkek után kutattam, amelyeket már nem lehet előásni a szerkesztőrendszerből, én meg csak a témájukra emlékeztem, a címükre meg nem, ezért a Google-kereséseim rendre zátonyra futottak. Mire meglett a csomag, beleőszültem. Volna, ha nem lennék eleve kopasz.

Utólag elolvasva őket rá kellett jönnöm, hogy hiába voltam tele jó szándékkal, amikor megírtam mindet, a slendriánság árnyéka nem vetült messze a ténykedésemtől. Mindet újra kellett írnom, a cikkek jókora hányadát az utolsó betűig, annyira, hogy az eredetikhez képest szinte felismerhetetlenek lettek. Aztán rájöttem arra is: amióta megjelentek, egy csomó minden megváltozott. Más fénybe került. Kiegészült. Vagy éppenséggel már elmondhatom, mi állt a dolgok hátterében. Alakult egy elég érdekes szerkezet, minden cikk újraírva, mindegyik után egy blokknyi plusz. Baromira élveztem a munkát, fel se tűnt, hogy két hónap híján egy teljes év eltelt a szerkesztéssel, újraírással. De szerintem most, most lett végre olyan minden, amilyennek szántam eredetileg.

A népszerű, zöld mergás, afitos, Kati néni 170-es Mercije sztorik mellé megtaláltam egy csomó, rég elfeledett írást is, amelyek szerintem legalább olyan jók, mint amelyek akkor keltek szárnyra, amikor a TC-nek már jó sok olvasója lett, de szerencsétlenségükre azoknál korábban keletkeztek, ezért csak alig páran látták őket - ezekről is kapta egyébként a címét is a könyv. Legjobb tesztelőm, írásaim mindenkori olvasója a feleségem, Kati volt, aki többször is rácsodálkozott - ezt már tényleg megjelent? Ezt pedig nemcsak elmesélted nekem, hanem meg is írtad? Szóval lesznek meglepetések.

S hogy mindenki elégedett legyen, írtam bele új sztorit is, igazi, tiszta papírlapra, mert az a módi, hogy a könyvolvasónak járjon az extra, ha már egyszer megvette azt a sok papírt. Itt az ideje az olvasásnak, mert van még egy teljes hasonló adag újraírásra váró cikkem - az talán majd a negyedik könyv anyaga lesz, pár év múlva.

Hogy miért nem kerültek bele ebbe a könyvbe azok is? Mert ez a mostani kiadvány eleve kétszer olyan vastag, mint az előző volt, és amellett, hogy tárolni, cipelni, pakolni is kell, ami már így is jóval problémásabb, sokkal drágább lett volna, mi több, idén el se készültem volna vele.

Álljon hát itt tizenöt sztori - néhány a slágerek közül, némelyik ismeretlen, de az én szívem csücske, némelyik meg új. 272 oldal, A5-ös méret, puha, kihajthatós borító, ahogy az előzőnél is, az ára 4500 forint - csak a plusz nyomdaköltséget hárítom át az olvasókra. A megszokott formátum remekül sorba illeszthető lesz a többi közé, ha majd megíródik a harmadik, a negyedik is - előbbiből egy fejezetet már azóta összekalapáltam, utóbbinak a teljes címlistája megvan. A beltartalom főleg betű, de van kép is, mint mindig, mert szerencsére elég sokat fotóztam már a korábbi életszakaszaimban, bár tagadhatatlanul nem ínyenceknek való minőségben. Távolról sem.

A könyv ettől a pillanattól megrendelhető ugyanott, ahol az előző, ugyanazzal a módszerrel, tehát a szokásos webáruházas címen, bár az igazi, hivatalos bemutató a most szombati, tehát október 5-i Parkoló Parádén lesz, a Hungexpón.

A menet, mint tavaly: pacsi, dedikálás, sorban állás, s ott tudunk pár szót váltani is. Azt is tudom, hogy az előző könyvnél szállítási nehézségek adódtak a távoli országok vevőinek, s emiatt csomóan hónapokig mindenféle trükkös megoldásokhoz folyamodtak, hogy a hazai ismerősök megvegyék, majd kiküldjék nekik a könyveket. Ezt a faramuci helyzetet csak jóval később orvosoltam vaterás és eBay-es rendelési lehetőségekkel, de itt most helyből meglesznek ezek az opciók is.

EBayről itt lehet rendelni annak, aki túlságosan messze él, aki pedig a jó öreg Vaterában hisz, annak meg itt. Előre szólok, hogy a könyv vastagsága miatt távoli országokba a postaköltség a 4500 forintos vételárhoz lesz fogható mértékű.

Aki dedikáltatni szeretne, de nem tud eljönni az idei utolsó Parkoló Parádéra személyesen, az tüntesse fel az igényét a webshopos megrendelő űrlap kommentmezejében (és ne személyes üzenetben, mert nem megy úgy) megpróbálok minden kérelmet teljesíteni, bár ez az extra a küldést hátráltatja, mert csak heti egyszer járok át dedikálni a Feminába, ha pedig valaki a Vaterát vagy az eBayt választja, a megrendelőlapon (nem mailben, úgy garantáltan elkallódik, mert képtelen leszek összekapcsolni a szétszórt e-maileket a megrendelőkkel) meg tudja írni nekem személyesen is, hogy kér-e bele firkát. Remélem, kint találkozunk az év utolsó Parkoló Parádéján!

Köszi az érdeklődést, most már rajtam a sor, hogy izguljak - hogyan fogadjátok majd. Remélem, jó lesz, nekem jobban tetszik, mint az előző - bár a sebtében készült, korrektor nem látta kihajtható fülszövegben már most találtam egy elütést, basszus.

Fontos információk az aktuális Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 29. Parkoló Parádé 2020.03.08., vasárnap 12-18 óra között lesz.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2020. 03. 08, vasárnap 12-18 óra között.

Helyszín:  Budapest, Albertirsai út, Hungexpo, behajtás autóval az VI-os, gyalog a 3-as kapun.

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2020.03.08. 11:30-ig  990 Ft/fő , a helyszínen váltva  1500 Ft/fő . A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.  

A jegy személyre szól és egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Programok:

 • Mesterkurzus: Szervezés alatt, részletek hamarosan!
 • One More Round: A One More Round csapata mindig hoz valami érdekességet, ezúttal az utolsó epizódban átmozgatott Golf lesz a Parkoló Parádé legromosabb sztárvendége. Kiskanálnyi gyengédség, szeretet és gondoskodás után ez a rozsdakupac is alkalmas lesz arra, hogy a kalandvágyóbbak mehessenek vele majd Még Egy Kört.
 • Csikós kihozza a könyvét, így ha még nincs, akkor a helyszínen vehettek, amíg a készlet tart, de akár a régebben megvettet is aláírja nektek!
 • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal! 
 • Ismét kilátogat a mozgó szauna a Saunatogo jóvoltából!
 • Lesz parkoló az eladó autóknak is. Adatlapot innen tudsz letölteni, ha árulnál.
 • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.
 • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!

Gyerekeknek:

 • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
 • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval! Kívül-belül megnézhető, megmászható, beöltözhetsz tűzoltónak!
 • Gyereknyomda és arcfestés

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2020.03.08. 11:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be. 

 

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Látogatói kapunyitás  12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a helyszínre érvényes szabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. Ezt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérheti.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére.

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.