Összetörte 250 milliós autóját és öt másikat a bedrogozott sofőr

2020.04.09. 14:19
24 hozzászólás

Kedd reggel New Yorkban többen is jelentették a rendőrségnek, hogy valaki ámokfutásba kezdett egy Gemballa Mirage GT-vel, és több parkoló autót is összetört. Eleinte sokan arra gyanakodtak, hogy ellopták a nagyon ritka sportautót, de mint végül kiderült, igazából a tulajdonosa vezette, csak erősen bedrogozva - írta a The Drive.

car6

Az első videóban pár másodperc erejéig még hibátlan állapotban is látni a Gemballát száguldani, de aztán a sofőr elvesztette uralmát autója felett, és belecsapódott egy parkoló Toyotába. Mindezt akkora sebességgel, hogy a Toyotát egy jó húsz méterrel arrébb rakta. Egy átlagos napon valószínűleg nem tudott volna ilyen gyorsan hajtani a sofőr, de a karantén miatt New York utcái is üresek voltak.

A közeli felvételen az is látszik, hogy a Toyota borzasztóan össze van törve, de a sportautó eleje is felismerhetetlen állapotban van - jobb eleje konkrétan nem volt. Ezek ellenére is úgy döntött a sofőr, hogy menekülőre fogja, hátha. A Gemballa sikeresen elindult, átment egy piros lámpán - közbe a csomagtartófedél is lerepült - majd újabb három autót összetört. A rendőröknek ezen a ponton sikerült elkapnia a sofőrt. Utólag lehet jobban járt volna, ha az első karambol után már nem indul az autó.

A sofőr és egyben tulajdonos, nevezetesen Ben Chen, aki mostani incidense előtt sem volt ismeretlen. Már fiatal korától kezdve – nem mintha nagyon öreg lenne 33 évesen – autókat gyűjt, és korábban társtulajdonosa volt az amerikai Gold Rush Rally-nak. Sőt, ő is rendszeres induló, és nem a mostani volt az első balesete, hiszen a 2013-as versenyen összetört egy McLaren 12C Spyder-t is. Csupán annyi a különbség, hogy most őrizetbe vették, és egy rakás vádponttal kell szembenéznie, a kábítószerfogyasztással kezdődően.

Ben Gemballa Mirage GT-je rengeteg YouTube videóban feltűnt már, de valószínűleg mostani alakítása emlékezetesebb marad, mint az összes többi együttvéve. Az autóról annyit érdemes tudni, hogy 25 példányt készítettek belőle, és a Porsche Carrera GT tuningolt változata. Végsebessége 335 km/óra, és 3,7 másodperc alatt van százon. Mindezt 5,7 literes, V10-es motorja teszi lehetővé, aminek teljesítménye 661 lóerő, és 465 Nm nyomaték leadására képes. Mikor Benhez került a ritka autó, még arról adott interjút, hogy havonta egyszer legalább fogja használni, mert nem tesz neki jót, ha sokáig áll. Hát, most biztosan nem fogja egy darabig vezetni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.