Összetörte 250 milliós autóját és öt másikat a bedrogozott sofőr

2020.04.09. 14:19
24 hozzászólás

Kedd reggel New Yorkban többen is jelentették a rendőrségnek, hogy valaki ámokfutásba kezdett egy Gemballa Mirage GT-vel, és több parkoló autót is összetört. Eleinte sokan arra gyanakodtak, hogy ellopták a nagyon ritka sportautót, de mint végül kiderült, igazából a tulajdonosa vezette, csak erősen bedrogozva - írta a The Drive.

car6

Az első videóban pár másodperc erejéig még hibátlan állapotban is látni a Gemballát száguldani, de aztán a sofőr elvesztette uralmát autója felett, és belecsapódott egy parkoló Toyotába. Mindezt akkora sebességgel, hogy a Toyotát egy jó húsz méterrel arrébb rakta. Egy átlagos napon valószínűleg nem tudott volna ilyen gyorsan hajtani a sofőr, de a karantén miatt New York utcái is üresek voltak.

A közeli felvételen az is látszik, hogy a Toyota borzasztóan össze van törve, de a sportautó eleje is felismerhetetlen állapotban van - jobb eleje konkrétan nem volt. Ezek ellenére is úgy döntött a sofőr, hogy menekülőre fogja, hátha. A Gemballa sikeresen elindult, átment egy piros lámpán - közbe a csomagtartófedél is lerepült - majd újabb három autót összetört. A rendőröknek ezen a ponton sikerült elkapnia a sofőrt. Utólag lehet jobban járt volna, ha az első karambol után már nem indul az autó.

A sofőr és egyben tulajdonos, nevezetesen Ben Chen, aki mostani incidense előtt sem volt ismeretlen. Már fiatal korától kezdve – nem mintha nagyon öreg lenne 33 évesen – autókat gyűjt, és korábban társtulajdonosa volt az amerikai Gold Rush Rally-nak. Sőt, ő is rendszeres induló, és nem a mostani volt az első balesete, hiszen a 2013-as versenyen összetört egy McLaren 12C Spyder-t is. Csupán annyi a különbség, hogy most őrizetbe vették, és egy rakás vádponttal kell szembenéznie, a kábítószerfogyasztással kezdődően.

Ben Gemballa Mirage GT-je rengeteg YouTube videóban feltűnt már, de valószínűleg mostani alakítása emlékezetesebb marad, mint az összes többi együttvéve. Az autóról annyit érdemes tudni, hogy 25 példányt készítettek belőle, és a Porsche Carrera GT tuningolt változata. Végsebessége 335 km/óra, és 3,7 másodperc alatt van százon. Mindezt 5,7 literes, V10-es motorja teszi lehetővé, aminek teljesítménye 661 lóerő, és 465 Nm nyomaték leadására képes. Mikor Benhez került a ritka autó, még arról adott interjút, hogy havonta egyszer legalább fogja használni, mert nem tesz neki jót, ha sokáig áll. Hát, most biztosan nem fogja egy darabig vezetni.