Nyolc éve áll szó szerint elszigetelve ez a Volvo S80

2020.04.14. 14:04
12 hozzászólás

Ottawa egy amerikai kisváros Illinois államban, ami húszezer embernek ad otthont, ezenfelül van egy cserkészmúzeuma, és egyszer régen volt egy bányája is. A bánya helyén egy ideje már egy tó áll, és sokkal látványosabb, mint elődje volt  na de nem azért, mert olyan szép lenne. Inkább azért, mert közepén, egy apró mesterséges szigeten áll egy Volvo S80-as már több mint 8 éve – írta a Drive.

https   s3-us-west-2.amazonaws.com the-drive-cms-content-staging

A tó és a sziget egyaránt egy helyi lakos, Scott Mann magántulajdona. Scottnak ezen kívül van még két autószerelő műhelye is, és egyik alkalmazottja - Tiffany - számolt be főnöke őrült ötletéről, a Volvo elszigeteléséről. A fantasztikus ötletet 2012 januárjában valósították meg, és azóta folyamatosan strandol az autó, nem nyúltak hozzá. Az eredeti szándék az volt, hogy a helyi lakosok között vetélkedőt rendeznek, hogy ki tudja kitalálni, hogyan került az S80 a tó közepére.

https   s3-us-west-2.amazonaws.com the-drive-cms-content-staging

A verseny ötletét később elvetették, mivel a tó legmélyebb pontja 12 méter körül van, és nem akarták, hogy bárki emiatt megfulladjon – cserébe mindenki megtudhatta a titkot. Tifanny elmondása szerint a mostani sziget eredetileg félsziget volt, tehát a végére tudták vontatni a Volvót, különösebb nehézség nélkül. Ezután következett a problémásabb rész, ugyanis az autóig vezető szárazföldi utat el kellett tüntetni  ennek nyomai látszanak a műholdas képeken. Scotték ezt sem aprózták el, egy markológép segítségével oldották meg a feladatot.

https   s3-us-west-2.amazonaws.com the-drive-cms-content-staging

Scott ezzel sem elégedett meg anno, a hibátlan összkép érdekében eredetileg homokot is akart szórni a szigetre, de végül ez elmaradt. Mindenesetre a Volvo azóta a szigeten áll, és ki tudja, meddig fog még. A tulajdonos szándéka nem egészen tiszta azután, hogy a játék végül elmaradt. Ha így szeretné megóvni az utókornak az S80-ast, szólni kéne neki, hogy egy folyamatosan nedves környezetnél csak jobb helyszíneket találna erre.  

Amerika egyébként hagyományosan erős az efféle nehezen értelmezhető egyedi látnivalókban. Nemrég összeszedtünk 11 zavarba ejtő látványosságot az ország útjai mellől, de a legnagyobb kedvenc még mindig ez az ötvenes években egy oklahomai út mellé zuhant betonnal teli tartály, ami most már bő hatvan éve árválkodik az árokparton. Egy ideje már NASA-s űrkapszulának álcázva.