Kreténség vagy menőség? - Bálnamerci F1-es hanggal

2020.04.19. 15:55
18 hozzászólás

Gordon Cheng torka szakadtából üvöltő bálnamercijéhez már nem is emlékszem pontosan hogyan jutottam el. Talán régi F1-es onboard felvételeket néztem, amikor beajánlotta a Youtube, de ez nem is lényeges. A törvénytelenül (valójában a videóban elmondottak alapján le van papírozva) üvöltő V12-es S osztályról nem tudom eldönteni, hogy pusztán minden jó ízlést nélkülöző átalakításról van szó, vagy egyszerűen egy elmebeteg, szokatlan, de a maga módján mégis vicces hülyeség az egész.

s-mercedes-f1-sound

A W140-es S osztály sokak szerint a valaha volt legjobb luxusautó, amit a Mercedes épített. Öt méter fölötti hosszával és klasszikus szedánformájával még ma is elegánsnak hat egy-egy rendbehozott példány. A Totalcar olvasóinak is ismerős lehet, hiszen egyik Rulettkerék-projektünk főszereplője volt a vas.

Vissza Chenghez, illetve effspot nevű csatornájához. Az elém került videóban átalakítás után veszik újra birtkoba a V12-es Mercedest. Nem kevesebb mint 4 millió forintnak megfelelő jent költöttek rá, hogy végül olyan hangja legyen, mint a régi Forma-1-es autóknak. A videó alapján a műtét sikerült, a beteg viszont meghalt, hiszen semmi sem maradt a W140-es méltóságteljes, visszafogott suhanásából. Ellenben kiváló eszköz lett Tokió népének ijesztgetésére.

Bevallom, az első kigyorsítás után egyszerre kezdtem idétlen röhögésbe a videó készítőjével, de ha a teljes anyag elfogyasztása után még nem csengene a füle, ne aggódjon. Van még.

Vicces, vagy gyalázat ordító kipufogót rakni egy luxusautó alá?

A csatornán továbbarangolva ugyanis egy Toyota Century tűnik fel, ami nem kevésbé számít nagy ikonnak a luxushajók között, mint a W140-es. Ha nekem nem hisz, olvassa el Csipszer kolléga remek cikkét egy ilyenről. Vágyni fog rá.

Szóval a következő videó már fél évvel később készült és igazából az előzmények tekintetében sejthettem volna, hogy mi következik. Egy autós találkozóról való viszonylag óvatos kihajtás után az S osztály és a Century felváltva ordít repedt fazékot a tokiói alagutakba.

 A részletekre nem igazán térnek ki a videókban, de a Century-re még többet (közel hatmillió forintot) kellett költeni, hogy a Mercedesszel egy ligába kerüljön hang terén. Szavazzon, írja meg, hogy mit gondol erről, én pedig most megyek és pihentetem kicsit a dobhártyámat.