Ebből az autóból kiszálltak

2020.04.22. 15:28
28 hozzászólás

Múlt héten hirdettük meg az aktuális Hiéna feladatunkat, ahol a szerencsésen megúszott balesetek képeit kértük tőletek. A kommentben beérkezett képeket a szerkesztőség pontozta, és bár több erős jelentkező volt, Kawatom viheti haza a dashcamet és a bögrét. Íme a pályamunka:

Természetesen sztori is tartozik a balesethez, de ezt mondja el a nyertes maga: 

2007 januárjában történt a balesetem az év 2. munkanapján. Akkoriban Nógrád megyében, a 2-es számú főúton jártam munkába 30 km-re az otthonomtól. 0 fok körüli hőmérséklet és köd volt aznap reggel. Már az út elején utolértem egy 70 alatt haladó Skoda Felicia-t egy kanyarós útszakaszon. Tudtam, hogy pár km múlva egy 1,5 km-es egyeneshez érünk és ott talán meg tudom előzni. A köd sűrűsége változó volt. Az egyenesbe érve kissé sűrűsödött, ezért visszakapcsolás nélkül csak 5.-ben kissé áthúzódva kilestem a Skoda mögül és gyorsítottam, de halványan lámpákat láttam a ködben. Enyhén fékezve visszahúzódtam volna, de abban a pillanatban pörögni kezdett az autó a jeges úton. Egy pillanat múlva már az árokban voltam fejtetőn. Elsőre csak az tünt fel, hogy sötét van, de nem gondoltam, hogy fejre álltam. Persze többen megálltak és bekukucskáltak, hogy mi van velem. Kértem őket, hogy húzzanak ki a karomnál fogva, mert nagyon szűk lett az oldal ablak nyílása. Azt mondták, hogy inkább várjam meg odabent a mentőket, tűzoltókat, mert ugye nem akarják, hogy több bajom is legyen. Erre levettem a télikabátomat még odabent és kiszuszakoltam magam. A legnagyobb bajom a nyakam meghúzódása lett amikor a fejemre estem az öv kikapcsolásakor. Ekkor fogadtam meg, hogy csakis ABS-es kocsit veszek ezután. Rögtön láttam, hogy a Jóistennek komoly tervei lehetnek velem, hogy sértetlenül kiszálltam egy ilyen roncsból, ezért egy pillanatig sem bánkódtam a kocsi miatt. Pedig eltelt pár év mire tudtam másik kocsit venni. 

Nem ez volt az egyetlen erős pályamű, fosblogmotor például egy olyan képpel szállt be, amit a BKK készített. Ő a rezignáltan cigiző arc a kipördült Toyota mögött: 

Bár a kép feltehetően kaputelefonnal készült, Renát sem törte meg, hogy megtörte a Chamade-ot: 

Speet délcegen tartja a kereket, ami a nem annyira délceg új csavarok miatt ideiglenesen elhagyta az Alfát: 

Huviklen csak foslavinaként hivatkozott a 3-as BMW-jére, így a vigyor talán annak szólt, hogy végre vége. A kép 20 perccel azután készült, hogy elhozta a szerelőtől. Az elbaltázott fékcsere után befogott a hátsó fék, és az autó megpördült.

Spálya motorral esett egy kevésbé szerencséset, humorérzékét azonban megőrizte:

Zsolt_147 bátor volt, a jogsi friss, az út meg jeges. Állítása szerint a kőfal kiábrándító volt. 

Az eredeti posztban még jó pár kép érkezett, és bár voltak erősek, nem feleltek meg annak a kitételnek, hogy a tulaj a ronccsal pózoljon. 

A képeket köszönjük, bízunk benne, hogy egy darabig senkinek sem lesz új, vigyázzatok magatokra!