Rendkívül korai, ritka Zsiguli árverése itt!

Eladó az egyik legkorábbi Ezerkettes, június 13-ig lehet rá licitálni

2020.06.06. 10:17
25 hozzászólás

A Veterán Zsiguli Egyesület a mai nappal kezdődően rendhagyó autót bocsát internetes árverésre. Ez lett volna az idei Retropartyzánok nagy attrakciója, amelyre a számítások szerint nemcsak Magyarországról, de a környező országokból is özönlöttek volna a népek, hiszen egy 1970-ben gyártott 1200-es Zsigulit csupán látni is nagy szám, hát még a hír, hogy eladósorba került egy.

A bordó autó litván származású, tiszták a papírjai, minden további nélkül átíratható és forgalomba helyezhető Magyarországon, a vázszáma pedig 12694, tehát ismétlem: rendkívül korai gyártású. Ahhoz persze, hogy sikerrel vegye a vizsgaakadályt, alaposan rendbe kell tenni, mert első ránézésre szép és vonzó ugyan, de közelebbi szemrevételezésre kiderül, hogy többször átfényezték, sok helyen rozsdás, másutt már javították ugyan, de nem azon a szinten, amit egy efféle különlegesség megérdemel, ráadásul a fékrendszere és a kuplungja sem működik, bár a motorja indítható. Nem árulnak zsákbamacskát: 263 fotó van a kocsit leíró galériában, amelyeken szinte az utolsó csavarig ellenőrizhető az állapot.

A legjobb hír, hogy megtalálható rajta minden apró részlet, ami egy ennyire korai kiadást különlegessé tesz: az olasz beszállítótól származó, Cromodora gyártású hűtőrács, a horror-ritka, Toljatti-feliratú orrembléma, az ezüstszínű szellőzéskezelő karok, a teljes dupla szerszámkészlet és kvázi minden olyan, amit csak ezeken az ős-1200-eseken lehetett látni. Csodálatos, az egész Lada-univerzumban különlegesnek számító gyűjtői példány lesz belőle, ha készen lesz. És ez már ma is egy ötven éves autó, hihetetlen, hogy egyáltalán ennyire épen megmaradt mindene.

Az árverést ezen a linken, egy forintról indította ma a Veterán Zsiguli Egyesület, a licit tízezer forintos lépésekben ugrik. A kocsiért befolyt pénzt a társaság a különféle távlati terveinek megvalósítására fogja fordítani.

Csak az licitáljon, aki az aukció június 13-i, este nyolc órás lezárását követő két napban ki is tudja fizetni a kocsit. Elég sok feltétel van a licitkiírásban, ezeket mindenki mindenképpen olvassa el, mert ilyen értékű tételnél, pláne hogy nem egy tulajdonos, hanem egy klub van a dolgok hátterében, biztosítani kell pár feltételt. Tehát katt az autó linkjére, ott áll a hivatalos szöveg a licitálás, a fizetés, a részvétel és az átvétel mikéntjéről.

Világ ladásai, zsigulisai, veteránautósai egyesüljetek! Itt egy nagy lehetőség, hogy izguljunk. Én már most!