Hány pofátlan(TAN)ításból fogunk tanulni?

2020.06.27. 20:30
132 hozzászólás

Már egy hetet sem kell várnunk arra, hogy újra jöjjön egy civil rendőrautóból kamerázott válogatás a kellemetlenebbnél kellemetlenebb szabálytalanságokról. Öt nap telt el a legutóbbi epizód óta, és máris itt a 13. rész, amiből nem úgy tűnik, hogy javulna a helyzet a magyar utakon.

civilrendor

A videó ezúttal is alapos, piros jelzéssel villogó vasúti átkelőtől, záróvonalon előzésen át, piros lámpán áthajtáson keresztül egészen a szabálytalan helyen történő megfordulásig változatos szabálytalanságok akadnak benne. Az összeállítás láttán bennem felmerült több kérdés is. Egyrészt szomorú, hogy 2020-ig kellett várni arra, hogy a Rendőrség ne kampányszerűen ügyeljen az utak rendjére, hanem általánossá váljon a szabálytalankodók szúrópróbaszerű kiszűrése.

Szerinted javít a közlekedési morálon a Pofátlan(TAN)ítás? Szavazz!

 • 3782
  Igen, de még legalább 100 ilyen videó kell, hogy lehessen érezni a változást
 • 2295
  Semmi értelme. A renitens szabálytalankodókat azt az ilyen intézkedések nem nevelik meg
 • 412
  Nem, más módszert alkalmaznék (írd le kommentben)
 • 133
  Igen, már érezhetően javult a helyzet.

Továbbá abban sem vagyok biztos, hogy hosszú távon jó társadalmi viszonyokhoz vezet egy olyan rendszer, aminek egyes szereplői kizárólag az atyai szigorból tanulnak (vagy abból sem). Nem mondom, akadnak észszerűtlen kitáblázások, de ezek száma azért elég elenyésző. Szerintetek mivel lehet hosszú távon javítani a közlekedési morálon? Szavazz és írd le javaslataidat kommentben!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.