2020.08.07. 16:35
78 hozzászólás

Na még az utolsó törökhöz benézünk, égeti a zsebemet ez az ötszáz euro. Nem mehetünk haza vonattal, mint a szegények. Hopp, ott az a korzika. Vastagon felszerelt, hátul is villanyablak, dízeles: megtakarítás olcsón! Mit ír a papír? Várjál csak, olvasom: Der Ölverbrauch ist ein bißchen hoch, meg Das Auto hat keine gültigen Umweltplakette, bzw. die Schadstoffklasse kann nicht festgestellt werden, blablabla, sok a betű – Peti, neked van még mobilneted? Transzlátorral rámennék. Nincs? Mindegy, megoldom. Ebből nagyjából annyit értek, hogy tölteni kell majd a klímát, meg pici olajat rá, amúgy minden zsűl. Ez biztosan nincs tekerve, nem lehetnek olyan hülyék, hogy 360 ezerre húzzák vissza, odanézz! Az a pedálgumi még rücskös, a váltószoknya gatya, de mindegyik ötvenezernél kezd vedleni, olvastam a neten. Figyeled? Grófezüstmetál, belül plüss minden, mint a pápamobilban, esőszenzor, xeroxlámpa, magas élet.

KELL, megvesszük! Háló, párdon, vír becálen, bite! Ájnhundert, cvei, drei, meg a többi, tessék.

Mennyit jöttünk, Peti? Bécs alatt vagyunk, de ír valamit a nagy kijelző. Oelstand pruefen. Kapjad csak elő a tízvénegyven univerzált, megállunk. Valahol biztosan csöpög, benyelte a literest, majd ráhúzunk a kartelltömítésre otthon.

Fura ez a P-s rendszám, nem? Okosóra, okostelefon, okosvizsga. Ennyiért ez az autó ajándék volt.

Katikám, dobd már előre azt a nedves kéztörlőt, elképesztő ez a városi forgalom állandóan koszos tőle az ember keze. Hazafelé be kell ugrani a Unixba, hol van Gabikáék vevőkártyája? Féláron veszem az univerzált, nem fog földhöz verni az olajfogyasztás, mondtam előre, okos vagyok, nem hülye.

A történet kitalált, de a fotók elkészítése alatt a szélvédőmre kenődött olaj nem volt az. Emberek, hát legyen eszetek! Egy motorosnak sokkal nagyobb bajt tud okozni a fröcskölő olaj és a környezetről nem is beszéltünk. Amikor már annyira olajos a csomagtérfedél, hogy kezet kell mosni az érintése után, akkor tessék bontóba, szervizbe vinni az autót, vagy letenni. Figyeljünk egymásra.