És te mennyit tudsz az autókról?

2020.12.28. 16:28
3 hozzászólás

A kocsmakvíz remek játék: néhány fős csapatok összegyűlnek egy kocsmában, kávézóban, vagy egyéb közösségi helyen, aztán a kvízmester felteszi a kérdéseit. A csapatok jegyzik a válaszaikat, és a kérdéssor végén az a csapat nyer, amelyik a legtöbb pontot gyűjtötte. 

Bartha Álmos a kocsmakvíz mozgalom egyik hazai helytartója, viszont mivel mostanában kocsmázni elég problémás, a játék az online térbe költözött. Korábban már csináltunk egy autós kvízestet, és annyira jó buli volt, hogy úgy döntöttünk, csinálunk még egyet a két ünnep közé, tehát holnap, december 29-én, este 6-kor élő autós kvíz a Totalcaron. Ha érdekel, hogy megy, nézd meg az előzőt: 

Egyes kérdések szinte nevetségesen könnyűek, másoknál viszont nem elég a lexikális tudás, gondolkodni kell, és logikával megfejteni a feladványt. Itt van pár példa az előző körből:

  • Kinek az autója hagyományosan az SCV 1?
  • Melyik autómárkából vált ki a DS?
  • Mit jelöl a T betű a Fiat márkanevében?
  • Melyik cég gyártja a legtöbb gumiabroncsot a Földön?
  • Melyik autógyártó logója köszönhető egy magyar tervező munkájának?

És bár közel sem olyan emberközeli a neten keresztül játszani, megvan az az előnye, hogy akinek van internete, az részt vehet a játékban. A játékosoknak a holnap megjelenő linken elérhető válaszlapon kell beírni a válaszaikat, a kérdéssor végén pedig ezeket összesítve születik meg az eredmény. Nagyon fontos, hogy se a Youtube, se a Facebook közvetítés komment mezejébe ne írjátok be be a válaszokat, hiszen ezzel elrontjátok a többiek szórakozását. 

Ne feledjétek, holnap este 6-kor kvízest a Totalcaron!