Giccsben profik vagyunk!

2021.01.01. 19:19
9 hozzászólás

Az az igazság, hogy én a Totalcarban azt szeretem a legjobban, amikor az olvasókkal együtt tudunk valami teljesen bolond, meglepő, agyrepesztő dolgot csinálni. Ide tartozik például a Parkoló Parádé, meg az is, amikor az olvasóink szerelmeit, őrült projektjeit mutathatjuk be. De meg kell mondjam, a közös hiénázások szoktak a legerősebbek lenni. Ilyenkor van az, hogy az ember csak ül és pislog: mennyi elképesztően jó arc olvas minket, mennyi kreativitást tud elszabadítani egy-egy Mohó Hiéna-kihívás.

Nem tűnik elsőre bonyolult feladatnak, amit most kértünk: küldjetek be szupergiccses karácsonyi fotókat meg videókat. Megkötés csak minimális volt, pont azért, hogy mindenki szabadon engedhesse a fantáziáját: legyen rajta jármű, giccs, meg karácsony. Témaindító a saját idei szupergiccs képünk volt, amit Rézmányi Balázs lőtt a Fashion Streeten kiállított fény-sirályszárnyas mellé parkolt W108-as Merciről. A kategóriák első díja pedig egy-egy Google Home Mini, amiket eredetileg a szerkesztőségünk kapott karácsonyra, de a hiéna-hagyományoknak megfelelően bedobtunk a közösbe. Voltak olvasók, akik nem akartak Instagramot használni, tőlük kommentben, mailben is elfogadtuk a képeket – a lényeg a játék volt.

Kezdünk a nem instás nevezőkkel:

Papp Gergő fényfüzérek alá parkolt DS-e nálam a karácsonyi hangulat nélkül is heves szívdobogást váltana ki – a DS örök kedvenc.

DSTR fotóján van minden: havas tájra emlékeztető sűrű autósampon-hab, a buborékok közül előugró Jaguar-dísz. Egyszerre karácsony és megtisztulás.

Hat Csillag több képpel is nevezett, önkényesen ezt választottam. A sétálóutca díszkivilágításának Subaru-jelvény csillagain (a Fiastyúkon) visszaverődő fénye abszolút karácsonyi szupergiccs.

Lalaz Volvója a szaftos felhőpornóval a háttérben meglehetősen giccses, de nem igazán karácsonyi.

Santiagonak nem kellett mást tennie, csak beállni a Chevyvel a fényfüzérek alá, kattintani. A többit a krómok, a fényezés és az izzók elintézték: szupergiccs.

Az biztos, hogy nz_x nem áll félre, ha kihívásokról van szó. Mert azt a múltkori posztban is elmeséltük, hogy egy hétköznapi autóval nem egyszerű dolog elismerést szerezni szupergiccs kategóriában. De ő fogta a poros Swiftet, és a tetejére gumipókozott egy díszekkel, fényfüzérekkel komplettírozott karácsonyfát. Ilyen a Mi Giccsünk.

Tab Škodája is híján van a csillogó króm alkatrészeknek, de a fények, a kivilágított fenyőfák igenis patent kis giccsképpé teszik a fotóját.

Jani 40 Opeljén vannak ugyan krómtól csillogó felületek, a metálfényezés is barátja a hangulatos fényvisszaverésnek, de sajnos a háztető peremére függesztett fények kiégetik a képet. Pedig az izzósor és a fényes dukkó adott a giccshez.

Na ez az a kép, ami többünknek is nagy kedvence. Pedig se egy kis fenyőág, se Paksot túlterhelő ledes girland nincs rajta. Még a jármű fényezésén sem csillan meg valamilyen ünnepi gyertyafény. De ha valaki imádja a harckocsikat, lenyűgözi a technika, akkor annak bizony szupergiccses ez a kép, amin Leopardok lapulnak a ködös határban. Engem annyira megfogott Gieszer Bence képe, hogy legszívesebben most odamennék megsimizni a cicákat (jelzem, bármikor, nagyon szívesen írnék használt-tesztet Leopardokról – típusbetegségek, volt-e törve, honnan tudjuk, futottak-e vele aknára, ilyesmi. Tényleg, bármikor, csak írjanak egy mailt :) )

Gede László egy thaiföldi busszal nevezett, mert hát szupergiccses, és este úgy ki van világítva, mint egy karácsonyfa.

És most jöjjenek az Instagramra feltöltött nevezések:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A SkrabákDani :) (@skr4by) által megosztott bejegyzés

Ezzel a C70-es Volvóval skr4by igyekezett a lehető leggiccsesebb fotót lőni. Izzósor, este, víztől csillogó aszfalt voltak a legfontosabb kellékek. Ugyanerről az autóról videó is készült, ezt lentebb találjátok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Krisztián Kovács (@kowika3) által megosztott bejegyzés

Kowika3 Fiat Bravo Sportja nem csak a bódéra aggatott fényektől csillog, de a háttér és a csillagos égbolt is emeli a giccsességi szintet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mester Tamás (@symbiote_23) által megosztott bejegyzés

Ezzel a képpel symbiote_23 az egyetlen bringás nevező. Gyakorlatilag minden elképzelhető „kötelező” elemet felvonultat: van a háttérben feldíszített fenyőfa, fényfüzérek minden mennyiségben, világító „Boldog Karácsonyt!” felirat. Videó is készült a bicikliről, ezt lentebb, a videók közt lehet megtekinteni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kecskeméti Ádám (@k.adamofficial) által megosztott bejegyzés

Na, itt kérem az igazi giccs nem a sok fény, hanem az a túlcsorduló szeretet, ami k.adamofficial képéről árad. Hiszen kedvese, az E36 Compact mellé odapakolta az összes ajándékot is, amit az autó karácsonyra kapott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ádám Olasz (@olaszad.am) által megosztott bejegyzés

A zalaegerszegi díszkivilágítás adja olaszad.am Audija mögött a hangulatfényeket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pap Imre (@papracing) által megosztott bejegyzés

Még egy Subaru: papracing képén nem az autón csillannak meg a karácsonyi fények, hanem a gömbdíszben tükröződnek az Impreza csillagjai.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tamás Zerkovitz (@tamaszerkovitz) által megosztott bejegyzés

Egy igazi fénytaxi: tamaszerkovitz Budapest egyik legmenőbb taxijával személyfuvaroz (és gondolom, most, hasonlóan a többi taxishoz, leginkább a túlélésért küzd).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Attila Vass (@attila9881019) által megosztott bejegyzés

Ezt nem lehet nem imádni. Klasszikus amerikai van, tehát minden adott attila9881019 igazi szupergiccs-fotójához: króm, metálfény, nagy felületek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@dagiguba által megosztott bejegyzés

Amikor az autó maga lesz a dísz a karácsonyfán: dagiguba Harry Pottert és az ő Ford Angliáját fotózta le a rosszul sikerült landolás után.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gál Dénes (@denpv544) által megosztott bejegyzés

A cukiságmérő kiakad denpv544 fotóján: pufók 500-asra tekert fényfüzérrel bármilyen szögből szupergiccs-kép tud készülni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kék Gergely (@retrogery) által megosztott bejegyzés

Egy kanapérobogón van bőven felölet, amire fényfüzért lehet rögzíteni: retrogery ki is használta a lehetőséget, ráadásul a háttérben az Andrássy út díszkivilágítása adja az alaphangulatot.

Egy igazi fénytraktorral nevezett ozsgyan_csaladi_gazdasag. Ha nem írják a hashtagek közé, szerintem a szerkesztőségben senki nem tudta volna megmondani, hogy ez egy Vladimirec T25-ös.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Princza Attila Zsolt (@princzagram) által megosztott bejegyzés

Újabb közeli kép egy karácsonyfáról: a gömbdíszek közt Gumikacsa (ugye mindenki érti a Convoy-utalást? Vagy csak én gondolom túl?) és két Lego-jármű. Mert az ikszszárnyas, meg a hósikló is jármű, vitán felül. Princzagram képe sem csak a fények miatt szupergiccs: ott van benne minden zörgős papírból kicsomagolt játék miatt érzett gyermeki öröm hangulata is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tutó Attila Nagy (@nagytuto) által megosztott bejegyzés

Még egy kép, amin a játéké a főszerep. A feldíszített játszósautó a kivilágított karácsonyfával, karácsonyi bódéval igazi telitalálat, nagytuto képe megkapja a szupergiccs-pecsétet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

fulmerg (@fulmerg3163) által megosztott bejegyzés

Lehet, hogy csak bizonyos életkor felett szorítja meg az ember szívét fulmerg3163 fotója, de a karácsonyfa alatt csillogó, jelenlétével minden csomagot elnyomó pedálos Moszkvics nagyon durván betalált. Szupergiccs!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zoltan Dorogi (@dzsink) által megosztott bejegyzés

Behavazott Tesla a fenyőerdőben: dzsink fényképe biztosan megérint minden villanyautó-rajongót. Akit még nem csapott meg a villámtöltő amperszaga, az talán kevésbé érzi szupergiccsnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dóra Törzsök (@torzsok.dora) által megosztott bejegyzés

A legfrissebb Audi reklámok szerint a Mikulás E Tronra váltott. De torzsok.dora képén jól látszik, hogy ez nem igaz. Tény, hogy a szolgálati járműve egy Audi, de nem villanyos és nem is Quattro, mert a rénszarvas fogatnak hála egyszerre tizenhat ponton tudja átvinni a hajtást a csúszós utakra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Peter Sari (@peter_optikleen_limited) által megosztott bejegyzés

Egy Jaguar XJ önmagában, karácsonyi fények nélkül is mutatós, de így, a sok világító dekorral peter_optikleen_limited fotóján már megüti a szupergiccs-szintet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gábor Hajdu (@gabor.hajdu.31) által megosztott bejegyzés

Egy Civic Type R annyira kemény szerszám, hogy még a karácsonyi hangulatfények sem tudnak belőle giccset csinálni. Vagy csak az én szupergiccs-o-meteremet nem akasztja ki?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

*Precop Andrea* (@andrea.precop) által megosztott bejegyzés

Ilyen az, amikor valaki nem elégszik meg a városi díszkivilágítással, hanem elgurul az első, picit is havas helyre, ahol a háttérben fényfüzérek adják az alaphangulatot. Aztán, hogy biztosra menjen, andrea.precop még feldobott a Volvóra két rénszarvas agancsot, meg egy piros orrot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

György Mirák (@gyorgymirak) által megosztott bejegyzés

Ha eddig nem lett volna meg, menyire furcsa a Renault Avantime formája, gyorgymirak fotójából megérted. A tetővonalat végigkövető fényfüzér íve egész megdöbbentő, az utastérből kiszűrődő fényeknek is köszönhetően a hangulat szupergiccs.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Klaudia Kotogán (@klaudia_kotogan) által megosztott bejegyzés

Hogy egy Clio dci nem lehet szupergiccses? Klaudia_kotogan bebizonyította, hogy márpedig de.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Patrick Melczer (@iampatrickmelczer) által megosztott bejegyzés

Egy fényesre polírozott Lada a karácsonyi dekorok közt szupergiccs. Nem is kérdés. Ráadásul iampatrickmelczer két képpel is nevezett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NightFlight (@nightflightbp) által megosztott bejegyzés

Sok mindenre számítottunk, de hogy az egyik nevező képén egy Alfa Sei metálfényezésén tükröződik majd a Várkert bazár, na, arra biztosan nem. Nightflightbp képe szupergiccs, az tutti.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gergo Keseru (@gergo.keseru) által megosztott bejegyzés

Ez az a kép, ami a magyarázat nélkül nem sokat ér. A lényeg, hogy gergo.keseru fotóján a Toyota körüli ábrák egy programozható fénykardal készültek. Ha ennyiből nem világos, érdemes megnézni lentebb a werkvideót is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Molnár Gyula (@_molnar_gyula_) által megosztott bejegyzés

Elsőre talán nem látszik, de _molnar_gyula képében van meló, rendesen. Nem csak arra figyelt, hogy a Honda egyenesen álljon, és ezért állványra tette, de a két kereket külön-külön megvilágította, és türelmesen kivárta, hogy a díszvilágításban pompázó épület előtt elhúzzon a fényvillamos. Szupergiccs, na.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

F. Bálint R@sti (@f_balint_) által megosztott bejegyzés

Teljesen megértem, hogy f_balint egy korábban készült képpel nevezett – nem akarta decemberben elővenni a Citroën C6-ot. Egy biztos, karácsonyi fény pipa, a C6 meg hát önmagában is fájóan szép.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gina Metro (@gina_metro) által megosztott bejegyzés

Még egy Swift, igaz, ez egy Geo Metro, meg kabrió. Kár, hogy színes fényként csak az amerikai rendszerű helyzetjelzőt láthatjuk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Holysmoke (@holysmoke2045) által megosztott bejegyzés

Itt van az a pályamű, amire sokan vártak. Holysmoke2045-ben nem kellett csalódnunk, ő a Hiéna-trash, mint műfaj létrehozója. Érdemes kicsit keresgélni régebbi Mohó Hiénák közt, Holysmoke mindig olyat alkotott, amitől csak a levegőt kapkodtuk. Most is a legnagyobb magabiztossággal állította a Daciáját a távolban pislákoló fényfüzér elé, hogy aztán a vaku bekacsolásával elintézze, hogy a két közlekedési tábláról visszaverődő fény miatt szinte semmi se látszódjon az autóból. Mindezt megkoronázta a „Kicsi város, kicsi giccs” képalával. Profi, na, egy gyakorlott profi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Molnár Tamás (@molnartamastoto) által megosztott bejegyzés

Volt, aki annyira kicsi giccset küldött, hogy azt már szerintem ő maga sem gondolta komolyan. Remélem, molnartamastoto idén szebb karácsonyi fényeket is látott ;)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Borsos István (@_pisti) által megosztott bejegyzés

Minimalista ugyan, de _pisti fotója hozza a karácsonyi hangulatot, meg van rajta jármű is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Roland. (@sszemtelen) által megosztott bejegyzés

Világító szögesdrót az Alfa kormányán: ha létezne autós pszichiáter, sszemtelen helyében én nem merném megmutatni neki. Ki tudja, mit látna a dolog mögé. De hogy látványos és giccses, az biztos.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nagy Kristóf (@kristofn555) által megosztott bejegyzés

Egy Peugeot 309 GTI-t látni az utcán, már önmagában is giccsesen szép dolog. Hát még karácsonyi fények közt, mint kristofn555 fotóján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gergő Guti (@gergy_art) által megosztott bejegyzés

Egy igazi csillámpolski. Sok led, egy szánkó és ajándékok a tetőn, plusz csillogó boa a lökhárítón, és kész is gergy_art gyáli szupergiccse.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Oravecz Árpi (@oraveczarpi) által megosztott bejegyzés

Még egy motoros nevező: oraveczarpi keletnémet retróval támad. A fene se gondolta volna, hogy két Simson ennyire fájóan giccses tud leni, ha valaki ügyesen helyezi el rajtuk a fényfüzéreket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kis Zöld Trabi (@kis_zold_trabi) által megosztott bejegyzés

Egy kis zöld Trabival nevezett kis_zold_trabi. Ha nem is a fenyőfa színéhez hasonlították anno a Trabantok zöldjét (a libafos szó hangzott el általában), az biztos, hogy giccses karácsonyi fotón nagyon is mutat. Giccses a háttér, giccses a fényfüzér a Trabin: kétségtelenül szupergiccs.

Nincs sok hozzávaló a képen, de a feszes mértani pontosság szembetűnő. Az ötös Golf GTI-t a fényív alá milliméterre pontosan állította be gti_arni, majd a kamerát is úgy pozicionálta, hogy a ledek fénye abszolút szimmetrikusan fusson a fényezésen. Tökéletes, german engineering szupergiccs, amely a legtöbb szavazatot kapta a szerkesztőség tagjaitól. Így aztán gti_arni nyerte a fotós kategória Google Home Minijét.

Jöjjenek a videók:

A magyar traktorgyártás egyik remeke kapott fénygúnyát: Csillag videóján Dutra fénytraktor vontat fénypótkocsit.

Az igazi villantós bringán a Kresz által előírt világításon kívül a vázat díszítő villogó fénysor és díszgömbök segítenek symbiote_23-nak a „Látni és látszani”elv betartásában. Ejj, ha ezt Cicus és Kutyus (később Csíkos úr és Nusika kisasszony) láthatnák, elégedetten csettintenének animált kis kezeikkel.

A fényképek közt már van egy skr4by nevezés. Itt azt láthatjuk, amikor egy kibiztosítás után elhajított üveggömb-gránát robbanására átalakult a Volvo.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A SkrabákDani :) (@skr4by) által megosztott bejegyzés

Karácsonyi fény nem sok jutott gyuty46 videójába, de a mattfekete Mercit alaposan feldíszítette, és a videóban is van munka, rendesen. Ami felteszi a szupergiccs-koronát az egészre, az a kocsitól távozó drón kamerájába integetés mikulássapkában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dr.Gyuty (@gyuty46) által megosztott bejegyzés

A képek közt már láthattunk egy gergo.keseru pályaművet, ráadásul a giccsességet nem is szuper, hanem mega szintre emelte. De hamar beláttuk, a videó az, ami igazán elmagyarázza, hogyan is készült a kép, így a mozgóképet fogjuk díjazni. Ez azt jelenti, hogy a videós kategória Google Home Minijét gergo.keseru nyerte.

Így kell programozható fénykarddal hadonászni egy autó körül, hogy fájóan giccses karácsonyi fotót tudjunk készíteni:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gergo Keseru (@gergo.keseru) által megosztott bejegyzés

Köszönjük mindenkinek, hogy részt vett a játékban. Kedves olvasók, legközelebb is bátran nevezzetek a hasonló mókákra, higgyétek el, jó buli, nem utolsó sorban pedig nagyságrendekkel jobb az esélyetek a nyerésre, mint a lottónál:D