Kabrió készült a Stinger GT-ből

2021.03.20. 18:11
1 hozzászólás

A március 14-én tartott Festivals of Speeden mutatták be a Kia Stinger GT-C-t, amit az orlandói Kia City megrendelésére készített a cég saját Motor Vehicle Performance részlege. Állításuk szerint csak egyszeri promó-darabnak szánták a modellt, de az elejtett félmondatokból - amelyek szerint tesztelésre szorul még - , akár egy kisebb széria legyártása/átalakítása sem elképzelhetetlen.

Az autó megépítésében a tapasztalt karosszéria építő Drop Top Customs és a SEMA Show-veterán Aaron Vaccar is közreműködött, de szerencsére néhány karbonelemtől eltekintve teljesen vállalható, a SEMA-s vulgaritástól mentes autó kerekedett a Stingerből. A projekthez egész neves szponzorokat is sikerült szerezni, az AEM, Eibach, Mishimoto, Katzkin, Strictly Business, Toyo Tires matricája is feltűnik a szélvédőn.

Az autó többi módosításánál - kovácsolt 20 colos felnik, ültetés, motortuning, bőrözés - sokkal inkább maga a nyitott Stinger GT ötlete érdekes, mivel a márka portfóliójában a 2007-es ex_cee'd tanulmányon kívül nem nagyon van kabrió, pedig a prémiumság felé haladáshoz nem árt egy-két hasonló lifestyle termék.

Kia kabrió jöhet?