Szinte az egész mezőny odalett egy kanyarban egy belga gokartversenyen

2021.05.18. 07:30
4 hozzászólás

Csak pár kanyarig tartott az FIA gokart Európa-bajnokságának idei első versenye, aztán kirántották a mezőny java alól az aszfaltot. Konkrétan az OK-Junior kategória futamán történt az alábbi jelenet, amikor a hirtelen jött nagy eső egy kanyar alatt lenullázta a bajnokság mezőnyt. 

A megfelelő reagálás a hirtelen változó körülményekre még a legfelsőbb szériákban sem mindig megy mindenkinek (lásd a hétvégi MotoGP-futam), hát még egy junior gokartverseny mezőnyének mekkora sokk lehet egy akkora eső, mint ami a genki gokartpályát elkapta a verseny első körében. Hogy mekkora, azt a videóban láthattuk, abban a bizonyos 6-os kanyarban ugyanis csak az nem csúszott el egészen a gumifalig, aki az előtte kicsúszókat látva még a féktávtól vissza tudott reagálni – bár hátrébb sem mindenki úszta meg.

Egy ilyen versenyen kis stáb dolgozik a közvetítésen, emiatt nem maradt ott a kép, amikor még javában csúszkáltak ki a kartok, de a később visszakapcsolt kamerán látni a pusztítást, amit a mezőnyben okozott a hirtelen eső. A 11-15 éves srácokból álló mezőnyben senki sem sérült meg, de a futamnak persze annyi volt, azonnal leállították.