Közel jár a 2,5 millió kilométerhez ez a Toyota

2021.07.10. 17:12
8 hozzászólás

Még csak tizennégy éve vannak együtt, de már másfél millió közös mérföldön is túljutott Mike Neal és Toyota Tacumája. Ez napi átlagban közel 800 kilométer, és a kórházról kórházra járó páros jó tempóban gurul a világrekorderek közé. 

kuz

Mike-ról és Toyota pickupjáról egy nagyon alapos és hosszú videó készült nemrég egy amerikai vlogon. Ebből kiderül, hogy a 2007-ben vett Tacuma egy érdekes munkakörben gyűjtögeti kilométerit: az USA keleti parti államait járja, leginkább Virginia és Észak-Karolina kórházai között szállít radioaktív izotópokat PET/CT gépekhez. Miután a pickup mérföldszámlálója már régen, még 999 ezer mérföldnél kiakadt, Mike jó ideje kénytelen maga jegyezni a megtett mérföldeket. Ezt aztán nem is tartja titokban, hanem az autó hátuljára ragasztott matricával tudatja a világgal, hány kilométernél járnak.

A Toyota beltere a képek alapján nagyon jó állapotban van, bár ez annak ismeretében nem meglepő, hogy Mike nagyrészt egyedül ül benne. A kasznin se sok nyomát látni a milliónyi kilométernek, a hajtásban pedig már volt pár jelentős csere. A motor 1,4, az automata váltó kétmillió kilométer után lett cserélve, ezt leszámítva nem tudni nagyobb beavatkozásról.

A Toyota eddig nem karolta fel Mike autóját, pedig az efféle extrém kilométer-halmozó párosoknál ez nem ritka. A műfajban abszolút rekorder Irv Gordon 1966-os Volvo 1800S-ét például nagy becsben tartotta a Volvo a páros utolsó pár százezer kilométerén – lett is belőle egy 5,1 millió kilométeres világrekord.

kz

Bár Mike-ot régóta noszogatja a neje, hogy cserélje le az autót, most már talán jobb lenne megtartani még pár évig. Ezzel a közel 2,5 millió kilométerrel Mike és a Tacuma ugyanis nem jár már messze a dobogótól, egy Volvo 245 GL-től, ami 2 608 000 kilométeres értékkel van előtte a legtöbbet futott autók versenyében.