Az idei Goodwood sem múlt el nagy esés nélkül

2021.07.13. 13:58
4 hozzászólás

A Goodwood Festival of Speed abból a szempontból különleges rendezvény, hogy a gyakran több millió dolláros versenyautók és sportkocsik nem csak álldogálnak egy helyben, hanem a Lord March-hoz tartozó Goodwood House melletti, 1,86 km hosszú pályán mennek végig, és a legtöbb sofőr egyáltalán nem kíméli az autóját, hisz mért sprintek vannak.

A pálya nem tűnik bonyolultnak, de még a legkomolyabb versenyzőknek sem mindig adja ki, nem egy értékes járművet törtek már itt össze. Az idei Goodwoodon is ez történt: az Alpina B8 Gran Coupét vezető Tom Dimet a Molecomb nevű balkanyart mérte el, a túl nagy sebesség miatt kicsúszott, és az Alpinát már csak a szalmabálák tudták megfogni. Könnyű persze ítélkezni, de a bő két tonnás, 621 lóerős B8-assal nem nehéz nagyot esni. A légzsákok kinyíltak, a későbbi felvételekből kiderült, hogy a sofőrnek nem esett baja. A keddi baleset után a szervezők egy lassító sikánt tettek a Molecomb elé, ezzel is minimalizálva a további baleseteket, de ezeket végül a pénteki futamokra már eltávolították.

A leggyorsabb végül Rob Bell lett a McLaren 720S GT3X-szel 45,01 másodperces idővel, Travis Pastrana az átalakított Impreza WRX STi-jével 1,19 másodperces lemaradásban jött a második helyre, a harmadikra pedig Jeremy Smith hozta be a 1988 Spice-Cosworth-öt.