Beázik-e a villany-pickup?

2021.09.01. 14:43
3 hozzászólás

Az elmúlt időszakban rengeteg gyártó jelentett be elektromos pickupokat. Közülük néhányan azóta is a fejlesztés csendjébe burkolóznak, néhányan pedig lassan közelítenek a csőd felé, de mind közül talán a Rivian az egyetlen, ami kézzelfogható eredményeket tud felmutatni. Bár a forgalmazás megkezdését ők is többször eltolták már, a mostani céldátum, a szeptember nem tűnik lehetetlennek.

rivianpusher

A cég vezérigazgatója, RJ Scaringe tett közzé egy újabb videót az R1T teszteléséről, ami pont az autó elektromos mivoltja miatt érdekes: a mostoha körülmények között, de főleg vízben borzasztóan fontos az elektromos rendszerek kifogástalan szigetelése, és mivel a terepezni kívánó vásárlók nem ijednek meg holmi patakoktól, az R1T-vel szemben alapvető elvárás, hogy valamire való gázlómélységet tudjon felmutatni.

A videó alapján nem is lesz vele gond, a cég szerint 3 láb, azaz nagyjából 91 centi víznek képes ellenállni. Összehasonlításképpen: a Ford F150 Raptor 81 centis, a Land Rover Defender 110 pedig 90 centis gázlómélységgel bír.

Via theDrive.com

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.