Ha a Lego már nem elég, rakj össze igazi Lamborghinit!

2021.09.15. 17:43
0 hozzászólás

Második virágkorát éli a Lamborghini Countach, de nem volt mindig állat leejtő újdonság vagy sokkal később millió dolláros veterán, aminek tökéletesre restaurált darabjai már csak két aukció között mozognak. Volt viszont egy korszak, a 2000-es évek eleje, amikor néhány helyen egy Audi TT áráért hozzá lehetett jutni Lamborghini Countach-hoz.

Ennek az 1982-es évjáratú Countach 5000 S tulajdonosa is pontosan ekkor vásárolta az autót, amire aztán bőséggel költött a londoni Lamborghini szervizben. Nem csak új váltót, hanem kipufogórendszert is kapott, felújították a felfüggesztést és foglalkoztak az alvázzal is. A szervizben csak repkedtek a fontok ezrei, amikről minden számla rendelkezésre áll. Ezekkel a befektetésekkel a Countach egészen 2008-ig működött, aztán egy műhelybe került, hogy felújítsák a fényezését és a belterét is.

Mielőtt megkezdődtek volna a munkálatok, szétkapták a Countach-t, mint mi a Rulett Astrát az ajtócsere idején, meg valójában most is. Különböző okok miatt azonban az autó ebben az állapotban maradt egészen mostanáig, és még ki tudja meddig marad így. Ez a feladat már a következő tulajdonosra vár.

Becslések szerint több mint 73,5 millió forintot is adhat érte egy elszánt ember, aki hajlandó lesz összerakni. Ehhez minden rendelkezésre áll az új szélvédőtől a bumeráng alakú szárnyig. Az autó egyébként korábban szerepelt a Fifth Gear-ben és Paul W Cockerham The Spirit of The Bull című könyvének elején.