Elon Musk még magához képest is nagyon tahó volt a Twitteren

2021.11.16. 12:09
24 hozzászólás

A hírhedten nagy Twitter-troll Elon Musk új mélységbe lépett az odaszúrt válaszok műfajában. "Mindig elfelejtem, hogy te még élsz." - írta válaszul Bernie Sanders szombati Twitter-bejegyzésére, amiben a 80 éves szociáldemokrata politikus arról írt, hogy az USA nagyon gazdag polgárainak jobban ki kellene venniük a részüket a közös teherviselésből, azaz több adót kellene fizetniük - a járvány alatt óriásit nőtt - vagyonuk után.

gteg

„Követelnünk kell, hogy az extrém gazdagok fizessék meg a részüket” - írta a vermonti szenátor Sanders, akinek ötvenéves politikai karrierje nagy részét az amerikai társadalomban óriási mértékű vagyoni egyenlőtlenségek elleni küzdelem tette ki. Sanders az elmúlt egy évben rendre felszólalt az ellen, hogy a világ leggazdagabb embereinek legtöbbje a világjárvány alatt átlagosan megmásfélszerezte a vagyonát. Egy korábbi ötlete szerint ezt egy egyszeri hatvan százalékos vagyonadóval kellene ellensúlyozni, amit a dollármilliárdosok járvány időszaka alatt szerzett extra jövedelmére vetnének ki. Erre utalt a tweetje.

nzt

Musk - aki 285 milliárd dolláros vagyonával jelenleg a bolygó leggazdagabbja - cinikusan azt is megkérdezte Sanderstől, hogy az szeretné-e, ha még több részvényt adna el, utalva egyrészt arra, hogy Musk a vagyonát kizárólag részvényekben tartja, másrészt arra, hogy nemrég a Teslában tulajdonolt részvényei tíz százalékától megvált. Hogy az abból szerzett ötmilliárd dollárt miként fogja majd leadózni, még az amerikai sajtó előtt sem tiszta, ami sokat elmond az amerikai adórendszer káoszáról, az ugyanis államonként nagyon eltérő, Musk pedig épp a kedvezőbb adóviszonyok miatt tette egyik székhelyét nemrég Texasba.

A Sanders-Musk cicaharc egyelőre csendes, további fejlemények Sanders Twitterén várhatóak.