Ajánlunk egy tuti programot június 11-re

Programajánló: Retropartyzánok Veteránautó Fesztivál – Június 10-12, Hatvan

2022.05.25. 14:37
1 hozzászólás

Ha éled a veteránozást, a hibátlanra restaurált vagy épp őszintén kopott szoci csodákat és még a Tulaj a pályán, esetleg csak simán a szlalomversenyzés sem hagy hidegen, akkor ezt az eseményt neked találták ki. Azonban ez még csak a jéghegy csúcsa, sok más király program is lesz. Most elmondjuk, hogy mi várható a Retropartyzánok Veteránautó Fesztiválon Hatvanban!

Legutóbb már megírtuk, hogy június 10. és 12. között lesz az idei Retropartyzánok találkozó, amin 11-én mi is ott leszünk és elvisszük a Tulaj a pályán lekicsinyített változatát.

Ha szívesen forgatnád tiltáson a saját veteránodat és hajítanád be a technikás szlalompálya kanyarjaiba, akkor jó hírünk van, ugyanis megteheted: az ügyességi versenyre bárki jelentkezhet, az egyetlen kikötés, hogy ezúttal csak öreg autókat várunk (1995 előtti hobbiautókat és veteránokat). A vonalvezetést Ágó Béla és Anti festette fel a hatvani Népkert kosárlabdapályájára, ahol a szűk hely miatt az ügyesség és nem az autó ereje lesz az úr.

Lehet, hogy egy keskeny nyomtávú és minimális tengelytávú, harminc lóerőt alulról karcoló Kispolszki lesz a nyerő, amivel könnyen lehet lavírozni a szűk pályán, de az is előfordulhat, hogy egy széthegyezett, a pályát erőből végigkörzőző, vad Zsiguli lesz a nyerő. Sőt, az is lehet, hogy egy Volkswagen Bogarat pirít körbe valaki a leggyorsabban, ki tudja. Egy biztos: szombaton ki fog derülni. Két futamot indítunk egy délelőttit és egy délutánit: előbbi 10 órától, utóbbi 2-től indul.

Nem csak mi, a szervezők se tétlenkedtek. Az esemény 10-én, azaz pénteken rajtol, az autók egész nap özönleni fognak a placcra. A hivatalos megnyitó pénteken 18 órakor lesz, amit a retró jegyében 20:30-tól Dj Dominique, majd Zoltán Erika koncertje követ majd.

Szombaton lesz igazán dús a program, így, ha a sűrűjére vagy kíváncsi, a szombatot semmiképp se hagyd ki. A kiállítás adott, a legváltozatosabb veteránokat lehet majd körbenyálazni és biztosak vagyunk benne, hogy a tulajaik is szívesen mesélnek majd dédelgetett autójukról.

Ez nem az a kifejezett mindent a szemnek, semmit a kéznek esemény lesz: néhány autó tesztvezetésére is lehetősége lesz annak, aki szívesen átélné, hogy milyen hangulatú egy szoci veterán. Továbbá egész nap ki lehet próbálni korhű játékokat, illetve a Budapest Retro Élményközpont kiállításán is lehet majd ámulni.

Fellépőkben és koncertekben se szenved majd hiányt senki: szombaton 16 órától Lorán Barnabás, vagyis Trabarna stand upol, amit 18 órától a Spencer Hill Magic Band koncertje követ. Az este 20:30-tól az Első Emelet koncertjével zárul.

A vasárnap se zajlik majd eseménytelenül, hiszen egész napos börze veszi kezdetét. Ha mindig is kerestél valami húsz éve nem látott, sehol nem kapható alkatrészt vagy kiegészítőt az autódhoz, esetleg lecsapnál egy Rakéta porszívóra vagy egy fagolyós üléshuzatra, vasárnap jó eséllyel ezeket is megtalálhatod a börzén.

274141257 5201271509937019 1852348197899277187 n

Ha jelentkeznél az ügyességi versenyre, azt az alábbi űrlap kitöltésével tudod megtenni.

Ahogy az egész esemény, az ügyességi verseny is teljesen ingyenes, de a megfelelő autóról neked kell gondoskodnod. További infókért a TAP veterán kiadásáról és a rendezvény egyéb tudnivalóiról figyeld a Totalcar felületeit!