Még hogy a franciák nem szeretik az autót

Video: Charade Classic

2023.04.20. 17:23
1 hozzászólás

Renault, Alpine és Gordini – ralipályák és hegyi szakaszok legendái gyűltek össze a Circuit de Charade versenypályán. Hogy mondják franciául: Parkoló Parádé?

Franciaországot járjuk a Jaguarral, és a túra egyik állomása a Clermont-Ferrand városa melletti Circuit de Charade versenypálya. A vulkánokban gazdag környék kanyargós hegyi útjai adják magukat versenyzéshez, úgyhogy 1957-ben 8 kilométer hosszú versenypályát nyitottak itt, és a következő évtizedek során többször itt rendezték a francia nagydíjat. 1989-ben aztán modernizálták az egyik szakaszát, az így létrejött, nagyjából négy kilométeres modern Charade pedig évente több alkalommal ad otthont veterános összejöveteleknek.

08

Mikor arra jártunk, éppen a Renault, Alpine és Gordini legendák álltak a fő helyen, de amint egy rendes Parkoló Parádén dukál, már ahol a kocsit letettük, ott is akadt bőven néznivaló. Úgyhogy kiváló alkalmat kaptunk elmerülni a francia autóversenyzés és utcai sportkocsizás mifelénk ritkán látható típusai között.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

Figyelem! Eddig sose volt ilyen, de az időjárás előrejelzések alapján arra jutottunk, hogy a látogatók és a kiállított autók védelme érdekében a májusi, 40. Parkoló Parádé júliusra 29-re csúszik!

A már megváltott jegyek (és a TAP jelentkezések) arra a rendezvényre érvényesek! Részletek hamarosan!