Kopasz, NKH, műszaki vizsgák és szívatások – pedig ez egy milliárdos biznisz lenne!

2024.06.06. 05:59

Szakmabeliként hónapok óta tapasztalom, hogy valami megváltozott, valami nem oké. Az import autók honosítása egyre több időbe telik és egyre nehézkesebb, a vásárlók pedig napról-napra hangosabban zúgolódnak, hiszen joggal ülnének be akár már másnap a milliókért vásárolt autóikba. Az eheti Égéstérben a rendszer problémáit próbálom meg felderíteni a szakma tudósaival, fogadjátok szeretettel.


Az autó behozatal sokaknak csak egy ismeretlen, távoli és homályos terület tele bizonytalansággal és előre kalkulálhatatlan költségekkel, ami miatt tartanak is tőle. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik ebben a világban élik az életüket, a gépjármű ügyintézés, és az ezzel járó minden szívás az életük része. Utóbbiak viszont egyre elégedetlenebbek, de nyugodj meg, te is az leszel majd, amikor ott a cukor paripa előtted, de csak hónapok múlva ülhetsz bele. 

A mai epizódban a vendégem Kopasz, a Becsületesnepper és Lepo, volt vizsgabázis tulajdonos, akinek tudása és a rendszerre való rálátása a mai napig csőre töltött fegyver a fiókban. Velük tárgyaljuk ki a külföldről behozott használt autók honosításának keserves kínjait, a műszaki vizsga rendszer problémáit, de lehetséges megoldásokat is kínálunk. A beszélgetés középpontjában tehát a honosítási eljárás és annak komplikációi állnak, különös tekintettel az időpontfoglalási rendszer 2023-as átalakítására, valamint a már szinte nem is létező fej nélküli sárkány, a korábban NKH-ként ismert Közlekedési Hatóság működésére. 

A műsor célja, hogy olvasóként is érthető és átfogó képet kapj a használt autók honosításának rendszeréről, és aktuális nyomoráról. De ötleteket is megosztunk a szebb jövő érdekében, valamint felhívjuk az egyelőre ismeretlen, jövőbeli vállalkozók figyelmét arra, hogy a gépjármű honosítás körül komoly fizetőképes kereslet - !!!pénz!!! - van, vagyis ez egy óriási üzlet lehet annak, aki segít végre felpörgetni a folyamatokat. 

egester.png

Hallgasd az Égésteret, és választ kaphatsz arra, hogy miért olyan nehézkes és időigényes a folyamat, hol próbálnak meg elgáncsolni a kommunizmusból visszamaradt matuzsálemek, valamint hogy milyen megoldásokat javaslunk a rendszer ügyfélbarátabbá alakítására.

A teljes adás letölthető innen MP3-ban.

Korábbi adások:

Túlélés és győzelem: motorosok diadala a Bamako Rally-n
Motorral mennél a Bamakóra, de bizonytalan vagy? Élmények és tanácsok profiktól az eheti Égéstérben.
A kínai elektromos autókat megsarcolják, ugye?
Az EU extra vámot vet ki a Kínából érkező elektromos autókra az európai autóipar védelmére, de vajon ki jár rosszabbul? Van igény az európai villanyautókra? Milyen autót keresnek, és milyet vesznek helyette a Használtautóról a magyarok? Az autópiac nagy kérdései, tapasztalataink és vágyaink a friss Égéstérben!