Rekord a hiányzó F betűvel

Hirdetés
2013.09.18. 13:16
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Vészesen közelít a hétvége, amikor a Hungaroringen Golf-találkozó lesz, méghozzá már a második. Az esemény egyik fénypontja az a rekordkísérlet lesz, amellyel egy 2010-es brazil rekordot szeretnének múlt időbe tenni. A dolog pikantériája az, hogy ezt a rekordot is Volkswagenekkel állították be, Sao Paulóban.

A Volkswagen do Brasil pechje az, hogy ott az egyik legnépszerűbb modellt Golnak hívják – nem tévedés, így F nélkül. (Ez amúgy egy Polo-méretű és -technikájú modellcsalád.) Mifelénk viszont a Golf az egyik legkelendőbb VW-típus. A találkozó szervezői tehát gondoltak egy nagyot, és elhatározták, hogy a szeptember 21-i Golf-talákozón új Guiness-rekordot állítanak fel, kirakják a Golf szót autókból.

A brazilok által tartott rekord jelenleg 460 autóból áll. A Golf-találkozón 534 Golf-pixelből fog állni a hatalmas felirat, amit legjobban a magasból lehet majd elolvasni. Természetesen előre megtervezték, hogy a hatalmas területen hová állítsák az egyes autókat. Attól nem kell tartani, hogy nem lesz elég Golf a manőverhez, már az idén is kétezernél több Golfot várnak. Egyébként nem kötelező még csak Volkswagennel sem jönni, bármilyen márkájú autót szeretettel várnak, a cél az, hogy mindenki jól érezze magát. Mint már írtuk, nem kell komoly belépőtős sem félni, ez személyenként 200 (leírom betűvel is: kettőszáz) forint. Az első 2500 résztvevő tombolajegyet kap.

A szervezők célja a tavalyi találkozó túlszárnyalása, akkor hazánk eddigi legnagyobb ilyen rendezvényén 3956 Volkswagen és több mint kétezer Golf érkezett a mogyoródi pályára, ahol az addigi hat generáció széria- és tuning modelljei mellett Magyarországon első ízben volt látható a Golf VII. Újdonságokból és élményekből idén sem lesz hiány, a Golf-dzsembori családi programot kínál, a részletes program megtekinthető itt.

Míg az apukák tesztelhetik az új Golf GTI-t és a kombi Golf VII-est, a vezetéstechnikai pályán próbára tehetik tudásukat az ingyenes gyorsszervizben a Volkswagen szakembereivel átvizsgáltathatják Golfjukat, vagy a gokartpályán kiélhetik versenyszenvedélyüket, addig az anyukák és a gyerkőcök is jól érezhetik magukat a Hungaroringen. Az Avon tanácsadói sminkeléssel, illat tippekkel, termékpróbákkal, bio kozmetikumokkal és kézápolással várják a hölgyeket. Természetesen az autós programokon elfáradt kicsikről sem feledkeztek meg a Golf-találkozó szervezői, a gyerekeket mesesarok, bábszínház, játszótér, arcfestés, Geomag autóépítés és modellautó verseny várja. A nagyobb gyerekek távirányítású elektromos és benzines modellautó, -repülő és -helikopter bemutatón vehetnek részt, a kreativitásukat pedig egy Golf átfestésében élhetik ki. Ebben Crayola festékek lesznek a segítségükre.

Ezen kívül a Contitnental virtuális gumigyárában megtudhatják, milyen anyagokból és hogyan készül a gumiabroncs, a Katasztrófavédelem pedig látványos bemutatót tart. Lesznek veterán Bogarak és tuningverdák, 17 órától pedig Hooligans-koncert várja a rajongókat, majd 18:30-kor kiderül, kik nyerték a tombola fődíját, a Golf II.-est és a további értékes nyereményeket.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.