300 válogatott oldtimer a SYMA-ban!

Hirdetés
2013.10.14. 10:14 Módosítva: 2013.10.18. 11:10
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer rendezvénye ismét Budapesten! Az idei Oldtimer Show kiegészítő rendezvénye az „Ősgép Kiállítás”, ahol működő gőzgép is látható lesz.

Megtörtént az Oldtimer Show-n bemutatásra kerülő járművek leválogatása. A járművek nem pontos kifejezés, hiszen a 2013-as show-n „Ősgép Kiállítás”-t is meghirdettünk kiegészítő programként, melyen „stabil motorok” is lesznek bemutatva. Nem is akármilyenek! Itt lesz például a Közép-Európa legrégebbi működőképes stabil motorja, egy 115 éves GANZ motor. Nem csak itt lesz egyszerűen, hanem be is lesz mutatva működés közben, a kétóránként (10:00, 12:00, 14:00, 16:00) kezdődő „motorindítás” elnevezésű interaktív bemutatókon. Tehát a kiállítás 3 napja alatt összesen 12-szer lesz látható az alkalmanként 20 perces program. A motorindítások során a nagyon füstölő, nyersolaj üzemelésű motorokat nem, de a petróleum, gáz és benzinmotoros gépeket mind be fogják indítani a tulajdonosaik. A laikusok nem tudhatják, hát elmondom röviden mi is ez a stabil motor. A motorizáció hajnalán az volt a cél, hogy a lovakat és a teheneket leváltsák olyan gépekkel, amik nem fáradnak el. Ebből az elképzelésből alakult ki az első stabil motor, mely olyan gép volt, ami helyhez volt kötve. Tehát a stabil motort letelepítették egy olyan helyre, ahol az erejére szükség volt, és különböző megmunkáló eszközöket kötöttek hozzá lapos szíj hajtással, pl. cséplőgépet vagy terménydarálót. Hamar jött az elképzelés, hogy a stabil motort könnyebben lehessen ide-oda mozgatni, kerekeket szereltek rá és a motor egy fogaskeréken át képes volt meghajtani a saját kerekeit. Ez volt az átmenet a stabil motor és a traktor között. Ilyen stabil motor is lesz bemutatva a 2013-as Oldtimer Show-n! Ebből alakultak ki a ma is traktor néven ismert igavonó, melyekből az idei Oldtimer Show-n a fellelhető legszebb darabokat mutatjuk be. Nálunk lesz bemutatva a világon először, a legteljesebb Hofherr tarktor sorozat! Lesz igen különleges Dél-Amerika-i traktor, vaskerekű traktorok, lánctalpas traktor és gőzgép is. Kifejezetten az ide Oldtimer Show-ra fog elkészülni egy még soha be nem mutatott gőzgép. Természetesen ezt is meg lehet majd csodálni a kiállításon és egy zenélő cséplőgépet is, amit egy stabil motor fog meghajtani. A különleges járműveket kedvelők láthatnak majd egy olyan Ikarusz buszt is, amelyhez utasszállító pótkocsi lesz kapcsolva. A csuklós busz elődje is október végére fog elkészülni, mely be fog kapcsolódni az interaktív programokba, utasterébe be lehet majd szállni. Mint az minden évben lenni szokott, 300db válogatott veterán járművet és gépet mutatunk be. Vadonatúj kollekciót!

A tematikus elrendezés idén megváltozik és lesz néhány új témakör is. Témakörök felsorolása: nyugati autók, USA autók, KGST autók, youngtimer sportautók, historyc racing, camping, stabil motorok, traktorok, nyugati motorok, KGST motorok és Military. Ez utóbbiból idén csak egy bemutató stand lesz, mely a 2014-ben ismét megrendezésre kerülő „Military Fesztivál” előhírnöke lesz. Tehát jövőre ismét tankok, fegyverek, szállító járművek és hadi eszközök lesznek bemutatva, korabeli egyenruhákba öltözött katonák fognak sétálgatni a SYMA-ban. Az USA autó szerelmesek is örülhetnek majd! Rengeteg soha még kiállításon be nem mutatott amerikai autót láthatnak majd, a 10-es évektől a 70-es évekig.

A 2013-as Oldtimer Show-ra a belépőjegyeket elővételben bármikor meg lehet vásárolni itt: www.ticketportal.hu , vagy személyesen az ország ismert jegyirodáiban és a Lapker boltokban. Természetesen a rendezvény helyszínén, a kiállítás nyitvatartási idejében (minden nap 9-19 óráig) is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket. A belépőjegy vásárlásra a helyszínen, a készpénzen kívül az összes bankkártyát, a SZÉP kártyákat és az utalványokat is elfogadjuk. Az elfogadással kapcsolatban a www.oldtimershow.hu oldalunkon találják meg a részletes információkat. Idén minden belépőjegy mellé adunk egy 300Ft-os kedvezmény kupont, mely a Csokoládé Múzeumban váltható be. Az Oldtimer Show-n jelen lesz a Csokoládé Múzeum is, ahol ingyenes csokoládé és Rákóczi Pálinka kóstoltatás lesz.

Akinek lehetősége van arra, hogy a kiállítást pénteken látogassa meg, kérjük éljenek a lehetőséggel. Pénteken várhatóan kevesebb látogató lesz, munkanap lévén. Pénteken is teljesen ugyanazok a programok lesznek, mint szombaton és vasárnap. A három kiállítási napon ugyanaz lesz látható, egy kivétellel, mely a szombaton 17 órakor kezdődő díjátadó. Itt a kiállítás legszebb járműveit fogjuk díjazni. Úgy gondolom, hogy ez a program inkább a szakmabeliek számára lesz érdekes, a nagyközönség számára kevésbé. Az Oldtimer Show-al egy időben kerül majd megrendezésre a SYMA két kisebbik, „B” és „C” csarnokában a Horgász Show, melyet jó szívvel ajánlunk, nem csak a pecázás szerelmeseinek. A két rendezvényre külön belépőjeggyel lehet majd belépni. A Horgász Show-n is lesz egy oldtimer bemutató stand, melyen a korábbi Oldtimer Show-kon bemutatott járművekből lesz kiállítva 5db.

A SYMA megközelítésére a budapestieknek elsősorban a tömegközlekedési eszközöket ajánljuk, hiszen a SYMA mindegyik tömegközlekedési eszközzel könnyen elérhető: STADIONOK megálló! Akik autóval fognak érkezni, azok díjmentesen parkolhatnak majd a Dózsa György úton és a SYMA udvarán (szoborpark), a mindenkori foglaltság függvényében. A SYMA közelében lévő Aréna Pláza is jó parkolási lehetőség, mely szintén ingyenes. Remélhetőleg nem fognak ránk haragudni az Aréna Pláza üzemeltetői, hogy ajánljuk őket a díjmentes parkolási lehetőség okán. Biztosan sok vidékről érkező kiállításlátogató fogja egybe kötni a Budapestre való felutazást egy bevásárló körúttal. Akik közelebb szeretnének fedett helyen parkolni, azoknak a Papp László Sportaréna 1.500 férőhelyes teremgarázsát ajánljuk. Itt csupán 200Ft/óra díjért lehet parkolni. Bejárata az Ifjúság útja felől, a SYMA udvari kapujától csupán 100m-re.

Ha szeretné a fenti információkat ismerőseivel megosztani, akkor ezt a tájékoztatót a www.oldtimershow.hu honlapunk „letöltések” menüpontjából letöltheti és továbbküldheti ismerőseinek.

Kedves vidékiek! Ragadják meg az alkalmat egy jó hétvégi kikapcsolódásra! Ha már úgyis tervezték, hogy Budapestre jönnének bevásárolni, akkor tegyék ezt az okt. 25-27-i hétvégén. Kössék össze a bevásárlást a kikapcsolódással. Nézzék meg az évente csak egyszer látható Oldtimer Show-t és a Horgász Show-t is.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.