Mission: possible - Tuti használt autót gyorsan

Hirdetés
2019.04.16. 00:07 Módosítva: 2019.04.16. 09:29
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Egy brit kutatás szerint a válaszadók több mint fele szívesebben menne fogorvoshoz, mint hogy használt autót vegyen.

Magyarországon is jellemző, hogy inkább leadjuk egy márkakereskedésben meglévő autónkat és újat veszünk helyette, mert sok nyűggel jár, ha jó ár-érték arányú használt autót akarunk beszerezni. Vannak, akik hónapokon át vadásznak, hogy bizonyítottan jó állapotú, néhány éves használt kocsit találjanak. Habár a küldetés sokszor lehetetlennek tűnik, van már kényelmes, gyors és biztos lehetőség a használtautó-vásárlásra.

HBPH4025 727x483

Új szalon, használt autók

Képzeljünk el egy ízlésesen berendezett autószalont kedves, segítőkész alkalmazottakkal, ahol úgy válogathatunk az autók közül, mint egy márkakereskedésben, csak itt éppen használt kocsik vannak. Ráadásul mindegyik jó állapotú, három-négyéves, garantált szerviztörténettel. Ez a CarNext, amely mögött a több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező LeasePlan flottakezelő áll. A cég a saját lízingflottájából visszaérkezett, legmegbízhatóbb autóit értékesíti magánszemélyeknek. Alkudni ugyan nem lehet, minden modell fix áras, cserébe viszont a LeasePlan az első és egyetlen tulajdonosuk, így átlátható a szerviztörténet, és valósak a kilométeradatok. Dörzsölt nepperek helyett pedig a piacot és az ügyféligényeket jól ismerő értékesítési tanácsadók szolgálnak ki, akik segítenek megtalálni az elvárásainknak leginkább megfelelő autót.

DJI 0081 1920x874

A kínálatot a CarNext honlapján is megnézhetjük, ahol jelenleg több mint 200 autó közül válogathatunk. Az igényeinknek megfelelően szűkíthetjük a keresést például márka, ár, futott kilométerek száma, teljesítmény és szín alapján. A weboldalon minden adatot megtalálunk az autókról, és a 360 fokos fotókon a legapróbb részleteket is megnézhetjük. Ha a kiszemelt kocsit egy próbakörre is elvinnénk, elég bemennünk az autócenterbe, ahol rögtön utána a szerződést is aláírhatjuk.

HBPH4252 727x483

Pimp my ride

Mielőtt azonban az autók felkerülnek a honlapra, illetve bekerülnek a szalonba, komoly átvizsgáláson esnek át. A CarNext független partnere felméri a kocsi műszaki állapotát, melynek során ellenőrzik többek között a féket, a sebességváltót, a motorolajszintet, a lengéscsillapítókat, a világítást és a keréknyomást. A CarNext szervizben elvégzik az apróbb szépséghibák javítását, és átnézik a kötelező szervizintervallumok betartását. Ha ezek nem teljesültek, vagy komolyabb hibákat találnak, esetleg túl sok volt a korábbi káreset, a szalonban nem értékesítik az autót.

HBPH4165 727x483

Mindent egy helyen

A CarNext autók árai teljesen megfelelnek valós piaci értéküknek, és nem tartalmaznak rejtett díjakat, sőt, a kiválasztott kocsi átírásához kapcsolódó minden papírmunkát, beleértve az okmányirodai adminisztrációt is helyben, gyorsan elintézik nekünk. Ezenfelül egy év garanciát és téli-nyári cseregumit is kapunk. Ráadásul igény szerint saját autónkat is beszámítják, és pénzügyi lízinget, biztosítást, továbbá kiterjesztett garanciát is kérhetünk. Ha pedig a vételt követően bármilyen okból meggondoljuk magunkat, 14 napon belül kérdés nélkül visszaveszik az autót.

A cikkben jelölt kutatás a LeasePlan saját, 2018.08.01-jén készült kutatása.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.