Suzuki Vitara Hybrid 48V rendszerrel

Hirdetés
2020.09.04. 12:53
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A magyarországi SUV szegmens piacvezető modellje a hazai gyártású Suzuki Vitara, amelynek AllGrip összkerékhajtási módjaival és fejlett vezetéstámogató rendszereivel mindig biztonságban érezheted magad. Az új, 48 Voltos hibrid rendszerrel felszerelt Vitara az izgalmas designnak és az élvonalbeli technológiáinak köszönhetően még nagyobb vezetési élményt nyújt a sofőrjének, mint eddig bármikor.

Az Év Autója 2020

Hatalmas siker a Magyar Suzuki Zrt. történetében, hogy az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu által meghirdetett, az Év Magyar Autója verseny első két díját 2020-ban Suzuki modellek nyerték. Az első helyen az SX4 S-Cross végzett, míg a Vitara ezüstérmet szerzett. A versenyre a magyarországi autóimportőrök több mint fele benevezte valamelyik 2020-ban fontos autóját. A 39 fős mezőnyből 7 kategóriában hirdettek nyertest, hat díjat a zsűri, a hetediket pedig a közönség szavazta meg.

Hybrid 48V

2020 januárjától a Suzuki Vitara már az új, 48 Voltos technológiával kapható a márkakereskedésekben.

A Suzuki könnyű és kompakt hibrid rendszere egy meghajtó funkcióval is ellátott integrált indítógenerátorból (ISG) és egy 48 voltos lítiumion-akkumulátorból, valamint egy 48-12 voltos DC/DC konverterből áll. Az ISG lassításkor áramot fejleszt, amely az akkumulátorokban tárolódik. A rendkívül hatékony töltési folyamat gyakori motorrásegítést tesz lehetővé. A tárolt energiának köszönhetően a hibrid rendszer az utazósebesség elérése után minimalizálja az áramfelhasználás benzinmotorra háruló terhelését. Az automata Start/Stop rendszerrel megállított benzinmotort simábban és egyenletesebben újraindítja, míg az üzemanyagigényes gyorsítás során az ISG saját nyomatékát használó két funkciójával (nyomatéknövelés és nyomatékkiegyenlítés) tovább segíti annak működését.

LED fényszórók

A Hybrid 48V rendszerrel felszerelt Vitara modellfrissítése az elülső lámpákon, a nappali menetfényen és ködlámpákon a legszembetűnőbb. A kék LED csíkkal ellátott LED fényszórók új designja modern, futurisztikus kinézetet kölcsönöz a Vitarának, továbbá az egyedi tervezésű nappali menetfény (DRL) is vertikálisan elhelyezett LED-ekkel rendelkezik.

Megnyugtató biztonság

A Vitara egy kompakt, modern, igazi városi terepjáró, amely a vezetéstámogató rendszereknek köszönhetően tökéletes társunk lehet hétköznap a munkában, a bevásárlásban vagy a hétvégi túrák során. A kombinált érzékelős vészfékasszisztens ütközésveszély esetén figyelmeztet, sőt, ha fokozott veszély áll fenn a fékerő megnövelésével vagy akár automatikus fékezéssel is segít elkerülni a bajt.

A hátsó keresztirányú forgalmat figyelő érzékelő 180 fokban figyeli a mögöttünk elhaladó járműveket és vész esetén hang és fényjelzéssel figyelmezteti a sofőrt. Hosszú utakon jól jön a sávelhagyás figyelmeztetés és a sávtartás, amely 60 km/óra feletti sebességnél hang- és fényjelzéssel, valamint a kormány rezgésével figyelmezteti a vezetőt, míg a sávtartó rendszer felismeri, ha az autó elhagyja a sávot és automatikusan korrigál, ezzel megelőzve a kisodródást. A forgalmi jelzéseket felismerő kamera segítségével pedig már nem kell folyamatosan pásztázni a közlekedési táblákat. Így nem csak a balesetmentes, de a szabályos közlekedést is segíti az autó.

AllGrip összkerékhajtás

A kategóriatársak közül továbbra is kiemeli a Vitarát az összkerékhajtás, amely még biztonságosabbá teszi az autóvezetést. Legyen szó aszfaltról vagy off-road terepről, az AllGrip rendszer bármilyen útfelületen remek menetstabilitást biztosít. A fejlett összkerékhajtási rendszerben négyféle üzemmód érhető el, amelyet a középkonzolon elhelyezett, egyszerűen kezelhető nyomó- és forgókapcsolóval választhat ki a sofőr. Míg az Auto mód alacsony fogyasztást kínál, addig a Sport mód élvezetesebb teljesítményt nyújt a kanyarokban, mivel nagyobb nyomaték jut a hátsókerékre. A Snow mód nagyobb tapadást biztosít a havas, poros és csúszós utakon, a Lock mód pedig kiszabadítja az autót a hó, a sár vagy a homok fogságából.

Megbízható technológia Hybrid Pro 3+7 év garanciával

A Vitara népszerűségében nagy szerepet játszik a gépháztető alatt megbújó, nagy teljesítményű, ellenben alacsonyabb fogyasztású és széndioxid-kibocsátású Boosterjet motor, amely csekély fordulaton leadott nagy vonóerejével biztonságos és dinamikus, takarékosan működik és az autópályán is csendes.

Az üzemanyag- és energiahatékonyságot tovább növeli a 48 Voltos hibrid rendszer, amelyre a Hybrid Pro 3+7 év garancia érvényes. Ezzel a Suzuki a felmerülő vásárlási kockázatokat szinte a nullára csökkenti. A garancia 3+7 évre, vagy 200.000 kilométerre szól és magában foglalja a garanciát a motor, a turbó, a sebességváltó és a hibrid rendszer elmeinek (hibrid akkumulátor zárlata esetén) meghibásodására.

A Suzuki hibrid technológiájáról ide kattintva olvashatsz többet.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.