A legolcsóbb megoldás, ha üzemanyagról van szó: LPG

Hirdetés
2021.02.25. 18:31
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

János, aki gépjárműszakoktatóként dolgozik Kecskeméten és Kálmán, aki gépészmérnökként rengeteget ingázik az országban, egyaránt elnyerték a 80.000 forint értékű támogatást ahhoz, hogy autójuk gázossá alakítsák, a MOL „Gázt adunk!” elnevezésű pályázatának keretében. A 2019 októberében indított kampány 500 autótulajdonost támogat abban, hogy a jövőben költséghatékonyabb és környezetbarátabb üzemanyagra, azaz LPG-re válthassanak. János és Kálmán arról mesélnek, hogy miért éri meg az autógázos átalakítás.

János kecskeméti gépjárművezető szakoktató munkájához elengedhetetlen, hogy legyen egy csereautója is

nem engedhetem meg, hogy bármilyen jellegű meghibásodás esetén ne legyen munkaeszközöm. Én következetesen, minden autómban már csak ezt a fajta üzemanyagot használom, ahogy a családom többi tagja is, hiszen már az összes autónk gázmeghajtással megy. Környezetkímélőbb, olcsóbb és az autót is kíméli. Évtizedek óta használom a gázmeghajtást és minden tekintetben kizárólag dicsérni tudom. Kisebb adagokban és sűrűbben kell ugyan tankolni, de például olajat ritkábban kell cserélni és minden más érv mellette szól.

137 DSC1124
124 DSC1082 Kecskemét

Kálmán százhalombattai gépészmérnök is elégedett az átalakítás eredményével, és akárcsak János, szintén a megbízhatóságot tartotta szem előtt:

én havonta nagyjából 2500 – 3000 kilométert teszek meg az autómmal, ami számomra nagyon indokolttá tette, hogy egy költségkímélőbb üzemanyag alternatívát találjak. Mivel mérnök ember vagyok és szeretek megalapozott döntéseket hozni, ezért mindennek alaposan utána olvastam az átalakítás előtt, így elmondhatom, pontosan tudtam, hogy mire számítsak, például ami a gáztartály méretét illeti, külön figyeltem arra a beszereltetésnél, hogy ne vegyen el túl nagy helyet a csomagtartatóból. Egyébként mindenkinek azt tanácsolom, aki az átalakítás mellett dönt, hogy kizárólag megbízható szakszervizbe vigye az autót, ez nagyon fontos szempont volt nálam is. Emellett pedig tulajdonképpen mindenkinek ajánlom az LPG-s átalakítást, aki hosszabb távon tervezi használni az autóját, hiszen az üzemanyagköltsége így jelentősen kevesebb lesz, tehát belátható időn belül megtérül a befektetése.

055 DSC0889 Batta
066 DSC0921 Batta
068 DSC0931 Batta

Még több információ a MOL Gázt adunk kampányáról itt érhető el: https://gaztadunk.mol.hu/#palyazatrol

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.