Siemens e-jármű töltési megoldások minden helyzetre

Hirdetés
2021.03.23. 14:28 Módosítva: 2021.03.26. 10:05
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Rugalmas megoldások a fali töltőktől az elektromos buszflották töltéséig

Az elektromos járművek töltésére kínál jövőbe mutató megoldásokat a világ egyik legismertebb technológiai vállalata, a Siemens. Legyen az magánautó, autóflotta vagy buszflotta töltése, folyamatosan bővülő termékportfoliójuk lefedi a különleges igényeket is. E portfolió hazánkban elérhető, főbb megoldásait mutatjuk be cikkünkben.

Siemens VersiCharge AC fali töltő – a hosszabb idejű töltés

VersiCharge AC
VersiCharge AC

Jellemzően ott érdemes alkalmazni a VersiCharge termékcsalád töltőjét, ahol sok időt töltünk, az otthonunkban vagy a munkahelyünkön. Az irodai környezetben szükséges épületüzemeltetés és flottakezelés támogatásához a töltőberendezés Modbus csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik, így könnyen integrálható épületfelügyeleti rendszerekbe. További sajátossága, hogy több ilyen típusú töltőberendezés is hálózatba köthető, ahol egy kinevezett egység menedzseli a hozzá csatlakozó berendezéseket, és vezérli a töltési ciklusokat. A töltők falra vagy talapzatra szerelhetők, a különféle kiegészítők megkönnyítik a beépítést bármely parkolási helyre.

Siemens SICHARGE CC AC22 – a nyilvános helyek AC töltője

SICHARGE CC AC22
SICHARGE CC AC22

A SICHARGE CC AC22 egy 2 x 22 kW AC töltési teljesítmény leadására alkalmas, oszlopos töltőberendezés, amely időtálló felépítésének és kiemelkedő minőségének köszönhetően a prémium szegmens kedvelt berendezése. Jellemzője, hogy teljesítményszabályozásra alkalmas, színes kijelzője pedig egyedi reklámok megjelenítésére is használható.

Siemens CPC50 töltőcsalád és SICHARGE D – a villám töltés

Hosszabb utazás során a villámtöltő alkalmazása az ideális, amely gépjárműtől függően, körülbelül 30-60 perc alatt készre tölti a járművet. A töltőberendezések hatékonyságának növelése, valamint a várakozási idő csökkentése az egyidejű töltési lehetőség biztosításával érhető el. A Siemens CPC50 töltőállomás család egyszerre több csatlakozó típust (Type2, CCS, CHAdeMO) támogat. A távoli elérési funkciók segítségével egyszerűen biztosítható a töltőberendezés folyamatos üzemkész állapota, szoftveres frissítések, vagy a diagnosztikai funkciók.

SICHARGE D a gyorstöltés jövője
SICHARGE D a gyorstöltés jövője

A Siemens legújabb töltője, a SICHARGE D ötvözi az ún. standalone és outletes megoldásokat: rendelkezik két DC (egyenáram) és egy AC (váltóáram) töltési lehetőséggel, és további két DC outlet csatlakoztatásával ötre növelhető az egyidejűleg kiszolgálható töltőhelyek száma, összesen akár 300 KW teljesítmény mellett, folyamatos, valós, dinamikus teljesítménymenedzsmenttel a töltőpontok között. Ez hatalmas előrelépésnek számít a jelenleg elterjedt, multi-sztenderd állomásokhoz képest, melyek jellemzően egy AC és egy DC töltésre képesek egyidejűleg. A berendezés gyors, hatékony töltést biztosít a különböző energiaigényű autók együttes „e-tankolása” esetén is.

Siemens SICHARGE UC – nagy teljesítmény az elektromos flottának

SICHARGE UC - nagy teljesítményű töltési megoldás az elektromos flottához
SICHARGE UC - nagy teljesítményű töltési megoldás az elektromos flottához

Ahogy egyéb területeken, a Siemens az elektromos töltőállomások piacán is a teljeskörű megoldások fejlesztésére és átfogó lefedettségre törekszik, így egészen az elektromos buszflották és az ún. truck-ok töltéséig kínál megoldást. A Siemens SICHARGE UC termékcsalád a nagy teljesítményigényű elektromos járművek sokszínű palettáját képes kiszolgálni. Olyan műszaki megoldást nyújt, amely megfelel a közlekedési vállalatok egyedi igényeinek, és biztosítja a járműflotta legmagasabb szintű rendelkezésre állását. Ez nem csak a töltő berendezéseket jelenti, hanem egy saját fejlesztésű depó menedzsment szoftvert is, mely lehetőséget biztosít a telephelyek energiafelhasználásának optimalizálására.

Bővebben: www.siemens.hu/emobilitas

Advertisement
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.