MIÉRT NEM MINDEGY, MILYEN LENGÉSCSILLAPÍTÓT SZERELTETÜNK BE?

Hirdetés
2021.10.14. 10:28 Módosítva: 2021.10.14. 10:39
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A „gyári termék” kifejezéssel gyakran találkozhat, aki bármilyen autó pótalkatrészt keres. Az „aftermarket” vagy utángyártott szintén gyakran használt kifejezés. A kettő közötti különbségek – és bizonyos esetekben a hasonlóságok – megértése azonban kulcsfontosságú a megfelelő csere-lengéscsillapítók kiválasztásához.

monroe.png

A gyári alkatrészeket a gyárban, a jármű összeszerelése során szerelik be, és a járművet új korában négy gyári lengéscsillapítóval látják el. A gyári alkatrészeket olyan beszállítók gyártják, amelyek megfelelnek a járműgyártók szigorú minőségi és teljesítménnyel kapcsolatos előírásainak. Az utángyártott alkatrészeket kifejezetten a javítási/pótalkatrész-piacra tervezték, az ilyen alkatrészek minősége és teljesítménye pedig számos tényezőtől – többek között a gyártó tapasztalatától – függ, és rendkívül széles skálán mozoghat. A legjobb megközelítés, ha kiváló minőségű utángyártott alkatrészt keresünk, amelyet egy olyan megbízható beszállító gyártott, amely emellett gyári alkatrészeket is gyárt. Más szóval: ha megérett az idő a lengéscsillapító-cserére, fontos, hogy tudjuk, mely termékekre hagyatkozhatunk, ha biztonságos, megbízható teljesítményt várunk.

Milyen egy prémium minőségű lengéscsillapító?

Az tehát nem is kérdés, hogy érdemes kiváló minőséget választani, de a sok elérhető termék között nem is olyan egyszerű megtalálni azokat, amelyekben tényleg megbízhatunk. A DRiVTM a világ vezető aftermarket és gyári felfüggesztés-beszállítója nemrégiben kibővítette prémium minőségű elektronikus lengéscsillapító-kínálatát, amely a Monroe*Intelligent Suspension RideSenseTM márkanevet kapta. Ezeket a termékeket kifejezetten azonnal beszerelhető pótalkatrészként tervezték. Ez azért is kiemelendő példa, mert a Monroe gyári beszállítóként egyedi rálátással bír a járműgyártók által elvárt vezetési jellemzőkre.

5f5898ad5e66c

A gyári előírásoknak nehéz megfelelni, mivel ehhez arra van szükség, hogy a fókusz minden tervezőmérnöki és gyártási folyamat során mindvégig a minőségen maradjon. Ennek köszönhetően minden egyes Monroe lengéscsillapítót – gyári és aftermarket termékeket egyaránt – magasan képzett, a legkorszerűbb létesítményekben dolgozó szakemberek terveznek és gyártanak.

Számos népszerű személyautó-márka – Audi, BMW, Ford, Infiniti, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen és Volvo – kínál a Monroe* Intelligent Suspension termékportfólióba tartozó adaptív felfüggesztésekkel felszerelt modelleket. Fontos azonban, hogy az elektronikus lengéscsillapítók speciális – csak ezen csillapítók gyári beépítése esetén alkalmazott - érzékelők alapján kapnak folyamatos vezérlést, ezért gyárilag nem Monroe RideSense-el elsőszerelt járművekbe utólag nem építhetőek be. Ezeket a gyárilag beszerelt rendszereket gyakran a járműgyártó felfüggesztésének márkaneve alatt forgalmazzák – például az Audinál Drive Select System, a BMW-nél Variable Damper Control és Adaptive M Suspension, az Infinitinél Digital Dynamic Suspension, a Seatnál Dynamic Chassis Control, a Volvonál pedig Four-C (Continuously Controlled Chassis Concept, folyamatos szabályozású alvázkoncepció) néven –, azonban azokat a Monroe mérnökei segítségével tervezték és gyártották.

monroe képernyő.png

A lengéscsillapító a vezetési élmény szempontjából sem mindegy

Mindezen modellekben az a közös, hogy a Monroe CVSAe (Continuously Variable Semi-Active, folyamatosan változó félaktív) intelligens felfüggesztés-technológiáját alkalmazzák. Ez a rendszer lehetővé teszi a járművezetőknek, hogy igény szerint válthassanak különböző vezetési üzemmódok között, a kényelmes és kifinomulttól egészen a nagyon sportosig. A CVSAe technológia és a Monroe egyéb intelligens felfüggesztés-megoldásai hozzájárultak ahhoz, hogy a járműtulajdonosok egy egész nemzedéke számára átalakuljon a vezetés élménye.

A Monroe Intelligent Suspension RideSense termékeket úgy tervezték, hogy azok illeszkedjenek minden egyes jármű konkrét gyári vezetési és irányítási profiljához. Mindegyikükre ötéves korlátozott termékminőségi és teljesítménygarancia érvényes. Emellett minden egyes egység kiváló minőségű prémium egyedi csomagolásban kerül kiszállításra, amelynek aktualizált arculata nemcsak tetszetős látványt nyújt, hanem a szállítás és a mozgatás során esetlegesen keletkező sérüléseknek is ellenáll.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.