Mozgás szabadon, fájdalom nélkül

Hirdetés
2021.12.11. 11:16
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A legmodernebb eljárásokról kérdeztük Budapest privát ortopédiai centrumának főorvosát

Egyénre szabott terápia, külföldön is elismert magyar szakembergárda és holisztikus szemléletű gyógymód várja a Wáberer Ortopédiai Centrumot felkereső betegeket, akik közül többen – a koronavírus járvány miatt – sokszor az utolsókig kivártak, míg segítséget kértek. Az ő gyógyulási esélyeikről, az egyre gyakoribb revíziós műtétek szükségességéről, s a legújabb diagnosztikai eljárásról kérdeztük Hegedűs Zsolt ortopéd sebészt, a klinika főorvosát.

WOC OszTel 1108x369 v2

Magyarországon több százezren küzdenek valamilyen tartós mozgásszervi megbetegedéssel, ami jelentősen megnehezíti a mindennapjaikat. Hogyan tudnak nekik segíteni?

A legfontosabb célunk mindig a pácienseink hosszútávú fájdalommentességének és életminőségének helyreállítása – rövid gyógyulási és rehabilitációs idővel, modern orvosi módszerekkel és eszközökkel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nálunk minden beavatkozást gondos tájékoztatás előz meg. Mi hiszünk abban, hogyha a beteg minden kérdésére megnyugtató választ kap, akkor a gyógyulása is gyorsabb. A lehető legmodernebb, s ezt fontos hangsúlyozni, nemzetközi bizonyítékon alapuló, már kipróbált és bevált eljárások alapján gyógyítunk – mindig az adott páciens egyéni igényeit is figyelembe véve. Orvosaink döntő többsége sokéves külföldi tapasztalattal bíró szakemberek, akik itthon vezető intézetek orvosai. Fontos, hogy betegeink – tőlünk távozva – akár hosszú évtizedeken át fájdalommentesen és szabadon mozogjanak.

WOC OszTel 727x409 v1

A lassan 2 éve tartó világjárvány miatt érezhetően nagyobb teher nehezedik az állami egészségügyre. Mit tapasztalnak, mi lesz az onnan kiszoruló betegekkel?

Azt látjuk, hogy a koronavírus járvány miatt sokan kivártak, nem tudtak vagy nem mertek elmenni orvoshoz, így mi sokszor csak akkor találkozunk a páciensekkel, amikor már súlyos, elviselhetetlen panaszoktól szenvednek. Gyakori, hogy a korábban beültetett, meglévő protézisek okoznak problémát, amik általában gyors kezelést igényelhetnek. Megfigyelhető, hogy ezekre az úgynevezett revíziós műtétekre egyre nagyobb az igény. A magánellátásban még mindig ritka az ilyen típusú beavatkozás magas színvonalú, biztonságos ellátása, ebben mindenképp unikális a centrumunk. Nálunk a páciens teljeskörű kivizsgálást kap, segítségül hívva az összes elérhető modern képalkotó eljárást. Mondok egy példát: van, hogy a beteg eljön hozzánk, majd a konzultáció után fél órával már a friss MRI felvétel alapján beszéljük meg a szükséges beavatkozást. Újdonság, hogy nálunk már elérhető a TraumaCad* protézistervező szoftver, ami kiválóan alkalmazható csípő-, illetve térdműtétek megtervezéséhez, valamint minden olyan esetben, amikor a beteg számára valamilyen beültethető lemez, csavar megtervezése a cél. A számítógépes szoftver segítségével precízen előre meghatározható, hogy milyen méretű a legideálisabb implantátum, és pontosan hová kell beültetni a műtét során, növelve ezzel a precizitást, a biztonságosabb műtétet és a hosszútávú jó eredményt is. Emellett az elérhető legjobb minőségű és legidőtállóbb implantátumokkal dolgozunk, amiket a lágyrészeket kímélő sebészi technikával vagy éppen az adott betegre specifikus műszerkészlettel ültetünk be, majd ezt követően, akár már 4-5 óra után terhelhetőek, azaz a beteg hamarabb felkelhet, a lehető leggyorsabban rehabilitálódhat és folytathatja a megszokott életvitelét. A műtét alatti és utáni, betegre szabott optimális fájdalomcsillapításban a szintén nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező altatóorvos csapatunk áll mindig rendelkezésre. Nagy segítségünkre van a profi gyógytornász csapatunk is, akik akár naponta többször, egyénre szabott terápiával segítik a még gyorsabb gyógyulást.

WMC Image 1920x1080 v1

Sokan tartanak a műtéttől, nekik mit tanácsolnak?

Orvosaink holisztikus szemlélettel közelítenek a betegekhez, hiszünk abban, hogy nem elég az adott problémás területre koncentrálni, a teljes testet, valamint a páciens életmódját kell vizsgálnunk, s megtalálunk a lehető legkíméletesebb és leghatásosabb gyógymódot. Ha elkerülhető a műtét, akkor igyekszünk megtalálni azt a terápiás lehetőséget, ami a későbbiekben a legjobb életminőséget biztosítja.

Jönnek az ünnepek, mire figyeljünk a karácsonyi hajtásban?

Ilyenkor egy nem megfelelő mozdulat vagy egy csúszós járda is okozhat gondot. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy hallgasson a teste jelzéseire, s ha kell, forduljon orvoshoz. Főleg az ünnepek előtt nem érdemes halogatni a vizsgálatokat, mert karácsonykor, s az ünnepi időszakban kevesebb lehetőség van arra, hogy a megkapjuk a megfelelő segítséget. A korai diagnózissal a legtöbb esetben el lehet kerülni a nagyobb bajt – ezt mindig érdemes észben tartani. Előrelátó ötlet lehet egészséget ajándékozni szeretteinknek, a nálunk elérhető ajándékkártyákat bármilyen vizsgálatnál fel tudja használni a megajándékozott.

WMC Ajandekkartya 1920x1080
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.