ÚTON AZ EGYSZERŰBB ÜGYINTÉZÉS FELÉ

Hirdetés
2023.01.25. 09:07
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Egyszerűbb és rugalmasabb lesz a gépjárművezető-képzés és vizsgáztatás  az idei évtől. Rugalmasabbá és átláthatóbbá válik az ügyintézés a gépjárművezető- képzésekre és -vizsgákra jelentkezők számára. Az ügyfélbarát változások jelentősen könnyítik a diákok, az oktatók és a vizsgabiztosok adminisztrációs terheit.

Az idei évtől vezetik be azt az egységes elektronikus rendszert, amelyben a tanulók a gépjármű-vezetői tanfolyamokra és -vizsgára jelentkezhetnek, illetve az adott időszakban rendelkezésre álló lehetőségek közül a vizsgahelyszínt is szabadon megválaszthatják az autósiskolákon keresztül.

A mostaninál hatékonyabb, rugalmasabb és átláthatóbb rendszer kialakítása az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatásával, teljes egészében vissza nem térítendő uniós forrásból, 1,8 milliárd forintból valósul meg.

A „Közúti gépjármű-, vízügyi és légügyi közlekedési-, engedélyezési és vizsgáztatási folyamatok ügyfélközpontú elektronizálása” projekt (KEVIFEL projekt) keretében olyan új, a mai kor elvárásainak megfelelő informatikai megoldás valósul meg a gépjárművezető-képzésben és vizsgáztatásban, amely jelentősen csökkenti, a tanulók, az oktatók és a vizsgabiztosok adminisztrációs terheit. A fejlesztés eredményeként nő az érdemi munkára fordítható idő, miközben csökken a személyes jelenlétet igénylő ügyintézés, és megszűnik a sorban állás.

2022 ÚtON 727x363px v4 logo nelkul

Az új és meglévő gépjármű tulajdonosok számára a projekt keretében elkészült az ÚtON weboldal és mobilapplikáció, ez utóbbi 2023 tavaszától lesz elérhető az Apple és Google

Play áruházakban. Az alkalmazás segítséget nyújt a felhasználóknak a járművük műszaki előéleti adataihoz való közvetlen, hiteles hozzáférés mellett további adatok rögzítésére is, mint például a rendszeres karbantartási vagy tankolási adatok.

Az applikációban nyomon követhetővé válnak a biztosítási és szervizelési információk. A bevitt adatok alapján pedig célzott üzeneteket kap a felhasználó az esetleges járművisszahívásokról, soron következő szervízekről, ezzel is hozzájárulva a közlekedésbiztonsági alapelvekhez.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.