ROG Ally: Áttörés a hordozható PC gaming terén

Hirdetés
2023.05.11. 14:19
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A ROG Ally-val megtapasztalhatod a tökéletes hordozható játékélményt.

A játék egy fantasztikus hobbi, ám a rohanó hétköznapokban néha nehéz időt találni arra, hogy csak úgy leüljünk játszani. A mobiljátékok igyekeznek elszórakoztatni minket ezekben az „üresjáratokban”, azonban ezek közel sem nyújtanak akkora élményt, mint a legújabb PC-s játékokban a kedvenc járgányunkkal száguldozni a sivatagban vagy éppen a Hungaroringen.

totalcar rog ally kep1 727x409

A páratlan sokoldalúságot kínáló ROG Ally-t bárhol és bármikor elővehetjük és ott folytathatjuk Forma 1-es karrierünket, ahol előző este a számítógép és a kormány előtt abbahagytuk. Az újdonság egyesíti a teljesítményt, a hordozhatóságot és a sokoldalúságot, a Windows 11 operációs rendszernek köszönhetően pedig játékok és alkalmazások ezrei válnak elérhetővé egy kattintásra a hosszú utakon, a lakókocsiban vagy éppen a garázsban. A kompromisszummentes játékélményről a legújabb AMD Z1 Extreme APU, a 16GB 6400MHz-es LPDDR5 DRAM és az ultragyors PCIe Gen 4 SSD gondoskodik, melyek erejét és gyorsaságát sok gamer laptop is megirigyelné. Mindez pedig a ROG XG Mobile külső grafikus egységnek köszönhetően tovább fokozható, hiszen nem csupán a rengeteg extra csatlakozót és az asztali számítógépek élményét kapjuk meg, hanem az akár NVIDIA GeForce RTX 4090-es kártyának köszönhetően a legerősebb asztali konfigurációkra is köröket tudunk verni.

Játékidő helytől és időtől függetlenül

A mindössze 608 grammos ROG Ally ergonomikus kialakításán több évig dolgoztak a Republic of Gamers mérnökei, a végeredmény pedig magáért beszél. A 7 hüvelykes Full HD kijelző 120Hz-es képfrissítésével a leggyorsabb mozgások is tükörsimán jelennek meg, az 500 nites fényerő pedig garantálja, hogy a legnagyobb napsütésben sem csúszunk le a féktávról. Az érintőképernyő Gorilla* Glass védelemmel is el lett látva, így két kerékcsere között sem kell aggódnunk a karcolások és egyéb sérülések miatt.

A Republic of Gamers vadonatúj kézikonzolja ráadásul nem csak a hordozható PC gaminget reformálja meg, hanem a nappalik vagy éppen a gamer sarkok ékkövévé is elő tud lépni. A sokoldalú XG Mobile csatlakozó ugyanis magában foglal egy USB-C portot is, ami számos egyéb dokkoló és kiegészítő csatlakoztatását könnyíti meg. Például a ROG Ally-t egy TV-hez csatlakoztatva és a dobozban található állványra támasztva rögtön a nappaliban találjuk magunkat, ahol nagyképernyőn, a vezeték nélkül csatlakoztatott kontrollerek segítségével versenyezhetünk barátainkkal a hűtőben lapuló pezsgőért.

totalcar rog ally kep2 727x409

Ha mindezek után elvonulnál a gamer sarkodba, hogy tovább faragd a leggyorsabb köridődet, akkor elég csak a ROG Ally-t magaddal vinni és csatlakoztatni a ROG XG Mobile-hoz. A monitort, kormányt vagy egeret és billentyűzetet elég a sokoldalú külső grafikus egységhez csatlakoztatni és amikor leülnél az asztalhoz, akkor már csak egyetlen kábelt kell a ROG Ally-hoz használni annak érdekében, hogy komplett asztali PC élményben legyen részed. A Windows 11-nek és a modern hardvernek köszönhetően pedig nem csupán játékra, hanem tartalomfogyasztásra, szórakozásra, munkára és akár tartalomgyártásra is használhatod új társadat. A mindennapi levelezés, dokumentumszerkesztés vagy éppen autós újságírás ugyanolyan gyerekjáték lesz, mint mindezek után felkapni a ROG Ally-t és a kanapén elindítani a Forzát.

A bekapcsológombba integrált Windows Hello ujjlenyomat-olvasó gondoskodik az adataink és játékkönyvtárunk biztonságáról, a ROG szoftvermérnökei által kifejezetten a ROG Ally-hoz tervezett Armoury Crate SE alkalmazás pedig egy helyen integrálja az összes játékunkat, legyen szó az Xbox Game Pass, az Epic Games vagy éppen a Steam platformról. Mindezek mellett számos hasznos extrát kínál, így például teljes mértékben személyre lehet szabni az összes vezérlőgombot, munkára vagy játékra tudjuk optimalizálni a ROG Ally erejét vagy éppen elindíthatjuk a képernyőrögzítést, hogy mindenkinek meg tudjuk mutatni, hogyan is kell azt a bizonyos négyes kanyart helyesen bevenni.

A korlátlan játékélményt és hihetetlen sokoldalúságot kínáló ROG Ally már előrendelhető a hivatalos ASUS Eshop-ban.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.