Így segíthetnek a minőségi, adalékolt üzemanyagok a motor tisztán tartásában

Hirdetés
2023.06.12. 10:52
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Tisztább motor és jobb teljesítmény az ORLEN minőségi üzemanyagaival

A karosszéria ápolásával, az üvegfelületek tisztán tartásával, illetve az utastér rendszeres takarításával az autósok többsége rendszeresen foglalkozik – ki kisebb, ki nagyobb alapossággal. Arra már kevesebben gondolnak, hogy a jármű életkorától függetlenül legalább ilyen fontos odafigyelni a motorban és az üzemanyagrendszerben kialakuló lerakódások eltávolítására, illetve a lerakódások keletkezésének megelőzésére mindenkinek, aki szeretné, hogy autója hosszú éveken át hű társa legyen az utakon. Ez hosszú távon amúgy az optimális teljesítmény fenntartásához is elengedhetetlen. Ehhez az autónak folyamatos gondoskodásra van szüksége, amely a megfelelő, minőségi üzemanyagok rendszeres tankolásával biztosítható.

Sokat számít tehát, hogy milyen minőségű üzemanyag kerül a járműbe. Az autó élettartamának meghosszabbításában és teljesítményének fokozásában kulcsszerepet játszanak az üzemanyaghoz hozzáadott speciális adalékanyagok. Az ORLEN prémium üzemanyagai, a VERVA 100 benzin és a VERVA diesel a motorban és az üzemanyagrendszerben csökkentheti a meglévő lerakódások mennyiségét, mérsékelheti a motor működése során fellépő súrlódást, illetve a korrózióvédelmet is támogathatja.

Miért van erre szükség? A tökéletlen égés következtében a működés során szénlerakódások képződhetnek a motorban, amelyek más égéstermékekkel együtt a motorrendszerben maradnak. A mai modern motorok érzékenyek az ilyen lerakódásokra, mivel ezek zavart okozhatnak az üzemanyagáramlásban, ami teljesítménycsökkenést, megnövekedett fogyasztást és hosszú távon a motor működésének veszélyeztetését eredményezi. Mindez megelőzhető, ha a megfelelő hatású adalékanyagokat tartalmazza az üzemanyag.

ORLEN.png

Az ORLEN benzinkutakon tankolva az autósok a megfelelő, minőségi üzemanyag kiválasztásával a hétköznapokban is sokat tehetnek járművük motorjának megóvása érdekében. A normál EFECTA és a prémium VERVA üzemanyagok számos olyan hozzávalót tartalmaznak, amelyek a motor védelmében és teljesítményének fokozásában egyaránt segíthetnek. Az ORLEN üzemanyagok növelhetik a motor teljesítményét és élettartamát, továbbá hozzájárulhatnak a tisztább égési folyamatokhoz, valamint a mérsékelt károsanyag-kibocsátáshoz.

A minőségi üzemanyagok mellett az ORLEN-töltőállomások álladó, egyénileg időzíthető akciókkal is várják az autósokat: az ORLEN mobilapplikáció használatával a vásárlók literenként 10 forint üzemanyagkedvezménnyel tankolhatnak legalább 20 liter tankolása esetén, havonta akár négy alkalommal. Az appban egyszerűen lehívható kuponkódot a kasszánál bemutatva az autósok havonta négy, tetszőlegesen megválasztott alkalommal kaphatnak azonnali kedvezményt a normál EFECTA, a prémium VERVA, illetve az LPG tankolásának árából. Az akció minden hazai ORLEN-benzinkúton érvényes.

A literenként -10 forint kedvezmény kizárólag az alkalmazás használatával, legalább 20 liter üzemanyag tankolása esetén vehető igénybe havonta legfeljebb négy alkalommal, és más kedvezménnyel nem összevonható. A kedvezmény csak magánszemélyek esetében érvényes, készpénzes és bankkártyás fizetés esetén.

A forgalmazott üzemanyagok pozitív hatásainak megvalósulását több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus. Az egyes töltőállomásokon elérhető üzemanyagkínálatról és szolgáltatásokról itt tájékozódhattok, a térképen látható linkre kattintva: https://orlen.hu/toltoallomasaink/

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.