2019.09.26. 15:50

A nyirádi 24 órás verseny a hülyék gyülekezete. Összegyűlik kb. ezer ember, hogy egy hétvégén át szívjon a porban, mocsokban, minimál alvással vagy anélkül, és mindezt önként, vigyorogva. A leghülyébbek még végig is live-ozzák.

A 73. helyről rajtoltunk, Gerő kezdett, ő a legjobb pilótánk, feljött a harmadik helyre, majd Pitya folytatta, három óra után az első helyen voltunk. Jó volt a kedvünk, úgy éreztük, nem volt hiába a sok munka, de leesett az önindító (a mi hibánkból, szerelési hiba), letestelt, és leégett a kábelkorbácsunk. Is. A zárlat vitte magával az vezérlő elektronikát, önindítót, generátort, és az immobilisert. A szerelő csapatunknak hála, közel három óra múlva versenyben voltunk megint, de a 62. helyen.

Később a Borsa ütközött, hátrament a jobb oldali futómű tíz centit, a gumi beleért a doblemezbe, megjavítottuk, újra mentünk. Várda Laci következett, szépen ment, gyors volt, nem ütközött, utána jöttem én, felhoztuk az autót az 54. helyre. Sajnos a korábbi ütközés következtében megsérült a féltengely csuklója, és alattam eltört, ráadásul az axiál is kijött a helyéről, levontattak, megcsináltuk, megint mentünk. Az 54. helyről ismét a 62-en találtuk magunkat. Megint elkezdtük a felzárkózást, de a gömbfej kijött a csonkállványból a biztosító csavaron át. Kétszer.

Csonkállványt cseréltünk, és túlélő üzemmódra váltottunk, csak érjen be. Az utolsó fél órában már melegedett a vizünk megint, mert kiment a ventilátor biztosítéka, de már nem jöttünk le; fűtéssel kordában lehetett tartani a hőmérsékletet. Az utolsó körökben a váltóbovden is szétjött, nem lehetett váltani, harmadikban kuplungcsúsztatással fejezte be Borsa a versenyt. A 46. helyen, de befejeztük. Az eredményeket itt nézhetitek meg.

Nagyon egyben van a csapat, a szerelő gárda zseniális, a Fater, Stump Bandi, Borsa, Várda Laci, Horváth Gabi és Gerő mindent megoldottak. Szerencsére vettem egy borult donorautót, különben már a kábeltűznél kiestünk volna, utána a féltengelytörésnél, meg a csonkállvány problémánál, de így végig tudtunk menni.

Amikor ment az Ignis, tényleg osztotta kúpot, de ekkor már túl volt egy versenyen, és most szétrúgtuk kukára, nincs mit szépíteni. Jövőre az alapoktól gondoljuk újra, és már körvonalazódik egy másik autó. Az Ignist úgy hagytuk, ahogy lejött a pályáról, az október 5-én a Parkoló Parádén megnézhetitek élőben a verseny mocskában tündöklő Kúposztót.

Fontos információk az aktuális Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 29. Parkoló Parádé 2020.03.08., vasárnap 12-18 óra között lesz.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2020. 03. 08, vasárnap 12-18 óra között.

Helyszín:  Budapest, Albertirsai út, Hungexpo, behajtás autóval az VI-os, gyalog a 3-as kapun.

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2020.03.08. 11:30-ig  990 Ft/fő , a helyszínen váltva  1500 Ft/fő . A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.  

A jegy személyre szól és egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Programok:

 • Mesterkurzus: Szervezés alatt, részletek hamarosan!
 • One More Round: A One More Round csapata mindig hoz valami érdekességet, ezúttal az utolsó epizódban átmozgatott Golf lesz a Parkoló Parádé legromosabb sztárvendége. Kiskanálnyi gyengédség, szeretet és gondoskodás után ez a rozsdakupac is alkalmas lesz arra, hogy a kalandvágyóbbak mehessenek vele majd Még Egy Kört.
 • Csikós kihozza a könyvét, így ha még nincs, akkor a helyszínen vehettek, amíg a készlet tart, de akár a régebben megvettet is aláírja nektek!
 • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal! 
 • Ismét kilátogat a mozgó szauna a Saunatogo jóvoltából!
 • Lesz parkoló az eladó autóknak is. Adatlapot innen tudsz letölteni, ha árulnál.
 • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.
 • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!

Gyerekeknek:

 • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
 • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval! Kívül-belül megnézhető, megmászható, beöltözhetsz tűzoltónak!
 • Gyereknyomda és arcfestés

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2020.03.08. 11:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be. 

 

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Látogatói kapunyitás  12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a helyszínre érvényes szabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. Ezt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérheti.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére.

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.