2019.09.26. 15:50

A nyirádi 24 órás verseny a hülyék gyülekezete. Összegyűlik kb. ezer ember, hogy egy hétvégén át szívjon a porban, mocsokban, minimál alvással vagy anélkül, és mindezt önként, vigyorogva. A leghülyébbek még végig is live-ozzák.

A 73. helyről rajtoltunk, Gerő kezdett, ő a legjobb pilótánk, feljött a harmadik helyre, majd Pitya folytatta, három óra után az első helyen voltunk. Jó volt a kedvünk, úgy éreztük, nem volt hiába a sok munka, de leesett az önindító (a mi hibánkból, szerelési hiba), letestelt, és leégett a kábelkorbácsunk. Is. A zárlat vitte magával az vezérlő elektronikát, önindítót, generátort, és az immobilisert. A szerelő csapatunknak hála, közel három óra múlva versenyben voltunk megint, de a 62. helyen.

Később a Borsa ütközött, hátrament a jobb oldali futómű tíz centit, a gumi beleért a doblemezbe, megjavítottuk, újra mentünk. Várda Laci következett, szépen ment, gyors volt, nem ütközött, utána jöttem én, felhoztuk az autót az 54. helyre. Sajnos a korábbi ütközés következtében megsérült a féltengely csuklója, és alattam eltört, ráadásul az axiál is kijött a helyéről, levontattak, megcsináltuk, megint mentünk. Az 54. helyről ismét a 62-en találtuk magunkat. Megint elkezdtük a felzárkózást, de a gömbfej kijött a csonkállványból a biztosító csavaron át. Kétszer.

Csonkállványt cseréltünk, és túlélő üzemmódra váltottunk, csak érjen be. Az utolsó fél órában már melegedett a vizünk megint, mert kiment a ventilátor biztosítéka, de már nem jöttünk le; fűtéssel kordában lehetett tartani a hőmérsékletet. Az utolsó körökben a váltóbovden is szétjött, nem lehetett váltani, harmadikban kuplungcsúsztatással fejezte be Borsa a versenyt. A 46. helyen, de befejeztük. Az eredményeket itt nézhetitek meg.

Nagyon egyben van a csapat, a szerelő gárda zseniális, a Fater, Stump Bandi, Borsa, Várda Laci, Horváth Gabi és Gerő mindent megoldottak. Szerencsére vettem egy borult donorautót, különben már a kábeltűznél kiestünk volna, utána a féltengelytörésnél, meg a csonkállvány problémánál, de így végig tudtunk menni.

Amikor ment az Ignis, tényleg osztotta kúpot, de ekkor már túl volt egy versenyen, és most szétrúgtuk kukára, nincs mit szépíteni. Jövőre az alapoktól gondoljuk újra, és már körvonalazódik egy másik autó. Az Ignist úgy hagytuk, ahogy lejött a pályáról, az október 5-én a Parkoló Parádén megnézhetitek élőben a verseny mocskában tündöklő Kúposztót.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

Sziasztok! Megérkeztek a 2023-as Parkoló Parádé időpontjai!

 • április 29. szombat
 • május 14. vasárnap
 • június 25. vasárnap
 • szeptember 2. szombat
 • október 29. vasárnap

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

 • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
 • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
 • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

 • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
 • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
  10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. 

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény területén nyílt láng használata tilos!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.