Hétköznapi hősökkel és villanyautókkal indult az idei nyár első TC tréningje

Avagy villany ide, villany oda, tanulni mindig jó!

2023.06.23. 12:26

Június tizedikén tartottuk meg idén a második, de a nyár első TC tréningjét három etapban, az idén 25 éves Groupama Tanpályán, ahol a képzett instruktoroknak hála mindenki ügyesebben, tapasztaltabban térhetett vissza a közutakra.

Az időjárás nem a tipikus nyári perzselő napos volt (bár nekem sikerült picit leégni), ugyanis pont kikaptunk egy viharokkal telített hetet. Ennek ellenére az idő nagyon kegyesen megvárta a TC tréning végét a szakadó esővel.

Az első turnus remekül jellemezte a svédasztalos vacsorák érzését, ugyanis volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: Volvo XC90, Mazda MX-5, Toyota GT86, Honda Civic, RS Fabia és még sorolhatnám. A lényeg, hogy mindenki hozta kedvencét, hogy próbára tegye magát és az autóját egyaránt.

Talán a rántópad volt a tréning legérdekesebb szakasza (nekem mindenképpen), ahol láthattunk keresztbe tett Tourneo Connectet, megpördült Thaliát és gyantán magabiztosan guruló MX-5-öt is. Mindegyik mellettem elhaladó autóban viszont volt egy közös, pontosabban a volán mögött: a sofőrök mosolya, amit igazán jó érzés volt látni, ez is jelezte, hogy hasznos és jó program egy ilyen tréning.

De ez nem egy egyfős program, sokan jöttek barátokkal, családdal. Volt akinek a családja csak nézőként látogatott el, de olyan apa-fia páros is volt, akik saját autóikkal, mégis közösen vettek részt a rendezvényen.

Második etapunk már tematikus volt, ugyanis itt a villanyautóké volt a főszerep. Talán nem lep meg senkit, de túlnyomó többségben Teslákkal jelentkeztek, de azért volt itt villany-Cooper, BMW i4 és Ioniq 5 is.

A villanyautók természetéből adódóan talán ez volt a leghalkabb TC tréningünk eddig, de ez nem jelentette azt, hogy unalmas lett volna. A sofőröket sok jó tanáccsal látták el, hogy mennyivel másabb egy villanyautó vezetése ilyen körülmények között. Erre pedig szükség is volt, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a résztvevők már a tréning kezdete előtt rengeteg kérdést szegeztek az instruktoroknak.

A szó szerint feszültséggel teli turnust ismét a hétköznapi hősöknek szóló tréning követett. Az idő kegyessége azon is meglátszott, hogy a folyamatos felhős idő ellenére a kabriósok egy része, ahol tehette, leengedett tetővel járt-kelt.  A sokszínűség itt is megvolt, egy csoportban láthattunk VW Transportert, Mustangot, Focust RS-t és Honda Jazzt, T-matricával.

Aki pedig úgy érzi, hogy kipróbálná magát egy ilyen TC tréningen, annak azzal a jó hírrel tudok szolgálni, hogy várhatóan szeptember 16-án tartjuk a következőt, szóval a dátumot már ceruzával fel lehet írni a naptárba.

Ha részt vettél az eseményen, és szeretnél magadról néhány menő képet vadászni, a fenti mellett az alábbi galériára kattintva megtalálhatod az összeset!