Ismered az idén tízéves Parkoló Parádé érdekes autóit? Bizonyítsd!

Kvíz: A PP izgalmas autói

2024.02.25. 11:10

Brutálisan repül az idő: gondoltad volna, hogy az első Parkoló Parádé lassan tíz éve volt? Az akkor még sokkal kisebb és rövidebb, leginkább az amerikai cars & coffee-kra hasonlító PP az évek alatt gigantikusra nőtt, ez pedig a ti érdemetek: minden alkalommal dédelgetett, különleges verdák százaival és lelkes autórajongók ezreivel telik meg a Hungexpo. Az eddigi, összesen negyvenkét Parkoló Parádén annyi izgalmas autó fordult meg, és annyi király programban vettetek részt velünk, hogy mindent felidézni nem könnyű. Ebben a kvízben viszont pont az emlékeké lesz a főszerep: mutatunk pár képet autókról, neked pedig azt kell kitalálnod, hogy melyik Parkoló Parádén készült a kép. Hajrá!

Nyugi, van egy kis segítség is: alább összeszedtem hét, régebbi Parkoló Parádéról készült beszámolót, a képeket ezekből válogattam ki. Ha a kvízzel végeztél, érdemes belepörgetni a beszámolókba és a galériákba, mert roskadoznak a csodás képektől – főleg Lilla és Rézmonyó jóvoltából –, nem nehéz hát elveszni bennük.

PP1, vagyis az első Parkoló Parádé.

PP16, a Múzeumok Éjszakáján, autóztatással.

PP19, ahol előkerült egy rakás Lego.

A PP21-et az Aeroparkban tartottuk, a Múzeumok Éjszakáján.

PP36, ahol veteránokkal autózhattatok.

A PP37-re kiköltözött a Tulaj a pályán kicsinyített változata.

PP41, ahol Bud Spenceré és Terrence Hillé volt a főszerep.

A tervek szerint a következő, április 28-i Parkoló Parádén is lesz autóztatás, előadás, a folyamatosan bővülő infókért katt IDE!

Kezdjük egy habkönnyűvel: melyik PP-n lazultak öreg Porschék egy régi utasszállító előtt?
Kezdjük egy habkönnyűvel: melyik PP-n lazultak öreg Porschék egy régi utasszállító előtt?
Melyik PP-re hozták el ezt felháborítóan menő, egyedi Ferrari P4-et?
Melyik PP-re hozták el ezt felháborítóan menő, egyedi Ferrari P4-et?
Karotta épp nyélen megy az M3-assal. De melyik PP-n történt ez?
Karotta épp nyélen megy az M3-assal. De melyik PP-n történt ez?
A kettes Golf becsülettel kente neki! Melyik PP-n is volt ez?
A kettes Golf becsülettel kente neki! Melyik PP-n is volt ez?
Melyik PP-n láthattál egymás mellett piros Reliant Robint és sárga Ladát?
Melyik PP-n láthattál egymás mellett piros Reliant Robint és sárga Ladát?
Sipiúr a csodásan gurgulázó, benzines Transit tűzoltójának tolja épp. Melyik PP-n történt ez?
Sipiúr a csodásan gurgulázó, benzines Transit tűzoltójának tolja épp. Melyik PP-n történt ez?
Melyik PP-n parkolt a placc közepén ez a csodálatos Kenworth?
Melyik PP-n parkolt a placc közepén ez a csodálatos Kenworth?
Olyan is volt, amikor egy hatalmas Fendt traktorba is be lehetett ülni. Melyik PP-n történt ez?
Olyan is volt, amikor egy hatalmas Fendt traktorba is be lehetett ülni. Melyik PP-n történt ez?
Melyik PP-n került elő egy csomó Lego?
Melyik PP-n került elő egy csomó Lego?
Melyik PP-n megy ennyire bökőset ez a szemmel látható nem túl gyárias Mini?
Melyik PP-n megy ennyire bökőset ez a szemmel látható nem túl gyárias Mini?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

2024 első Parkoló Parádéja április 28-án, vasárnap nyitja meg kapuit!

Idén az első Parkoló Parádé tematikája az autós túrázás, terepezés, off-road veretés. Ha éled a sarat, a terepen járást, vagy csak tervezed, hogy a jövőben te is velünk lapátolod a homokot majd valahol Afrika alsón, gyere! Várunk minden épített terepjárót, extrém túrára felkészítetett motort, quadot, oldtimert, de ha tevével jössz, azt is megetetjük!

2024.04.28-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén.
Belépés: autóval a 6-os, gyalogosan a 3-as kapun, 12:00-tól, jegyet elővételben lejjebb kattintva vehetsz. (így olcsóbb, csak szólunk!).
IDE kattintva mindjárt fontos infókhoz (jegyvásárlás, stb) ugorhatsz!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

Budapest-Bamako Rally 2024 After:

Idén megjártuk a Bamakót, túléltük a futamot és számtalan új baráttal, elképesztő sztorival lettünk gazdagabbak. A legmenőbb Bamakós autókat most kiállítjuk, ahogy a 2026-os induló autónkról is lerántjuk a haláli leplet. Jön Tibi a Jeeppel, a vontatások szakértője Levente a Cayennel, a W123-as Merci és a többiek, sőt még Nívás Matyi is nagy eséllyel tiszteletét teszi.

Off-road és autós túrázás:

A vadon szavát végül mi is meghallottuk, osztóműveinket a magasba emeltük, de előtte jó lenne egy kicsit ihletet gyűjteni, tapasztalatot szerezni és bandázni veletek, vagyis a mondás most az, hogy: terepek járói, dagonyák gyalázói, portáltengelyes sziklamászók, expedíciós világutazók gyülekezzetek és mutassátok meg magatokat a világnak, ez a ti hívójeletek!

Klubbok és nagyobb társaságok írjatok levelet az rendezveny@mail.totalcar.hu címre és igyekszünk közös helyet találni nektek!

Mesterkurzus előadások:
Helyszín: 3-as fogadó, 15 órától.

A 3-as pavilonban előadást tart Szentkuti Ákos az Africa Eco Race-en szerzett élményeiről, valamint a Budapest-Bamako Rally világjárt rendezősége is a színpadra lép. 

Díszvendég:

Villám Géza a Budapest-Bamako Rally megálmodója sztorizgatást tart Őrült fazonok, kemény pillanatok, embert próbáló kihívások - címmel. Megelevenedik a Budapest Bamako Rally története, de ismerve őt valószínű, hogy csajozásról és főzésről is ontja majd az igét rendületlenül. :)) 

Villám Géza fogadott testvérei körében ünnepel valahol az afrikai szavannán.
Villám Géza fogadott testvérei körében ünnepel valahol az afrikai szavannán.

Élményautóztatás a passzázson:

Imádod az érdekes és izgalmas autókat és szívesen beülnél a kedvencedbe egy körre? Sexy autód van és megosztanád az élményt sok csillogó szemű rajongóval? Vár az élményautóztatás a Hungexpo területén!

A jelentkezés lezárult! A jelentkezőknek köszönjük a lelkesedést, mindenkit emailban tájékoztatunk!

Büntetésvégrehajtás bajnokai:

Börtön ablakában kazettájukat visszacsévélve várnak titeket újra nyitott bilincseikkel a BV bajnokai, hogy rabszállítójukkal csapassanak majd körbe-körbe a passzázson veletek. Nagyon lelkesek, a szirénát kérésre tuti felkapcsolják!

Nagyvasak nagy napja:

Ebben még van anyag, vagyis vasból most sem lesz hiány, állandó tűzoltó csapatunk a Szomjoltók is kicsit mozgalmasabbra veszik ezúttal a figurát, és megjáratják a 69-es Mercedes 710-est, de érkezik a KPST parkból a nyerges IFA, sőt egy V8-as Scania is! 

Gyerekeknek:

Valójában a PP-n mindenki gyerek még egy kicsit, de a legkisebbeknek most is lesz ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön és persze a Szomjoltóknál is olthatnak igazi tüzet!

Autódoki live

Ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2024.04.28. 11:30-ig 1990 Ft/fő, a helyszínen váltva 2600 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felső megállónál vannak, ami majdnem a Hungexpo 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel is igénybe veheted. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére. A helyi házirend értelmében legyen nálatok az állat oltási könyve és szájkosara (feltenni nem kell). Ezt a bejáratnál szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik!

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény területén nyílt láng használata tilos!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.