2008.05.13. 09:21

 Peti autórádió vásárlási dilemmájával Papp Tibitől kérdezett:

Dátum:  Fri, 02 May 2008 16:03:53
Feladó:  Peti
Címzett:  Papp Tibor 
Tárgy: Autórádió   

 

Segítségüket szeretném kérni autórádió ügyben.
Nemrégiben találtam rá egy áruházban a következö autórádióra: Logik 5005CA.
Segítségüket szeretném kérni hogy ez a márka mennyire minőségi, vagy egyáltalán minőségi termék-e? Most 9900 Ft-ért árulják, mp3-as mono kijelzös.
Vagy inkább javítassam meg a gyári 16 éves végfok hibás Blaupunkt-ot?

Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Peti

Tisztelt Totalcar!

 Szia Peti,

Biztos örülnél, ha azt írnám, hogy ez tulajdonképpen olyan cucc, mint egy Pioneer, csak nálunk nem annyira ismert, ezért kell ilyen olcsón adniuk. De nem írok ilyet.
Azonban tudd: az ilyen cuccok is működnek egy darabig. Ha nem guruló stúdiót szeretnél a kocsidból csinálni, arra megfelel, hogy menet közben hallgasd. Csak hangszóróra se költsél túl sokat, mert az már kidobott pénz lenne.
Ezek az alap cd-s rádiók elműködnek egy pár évig, aztán a lézer úgyis elöregszik - de ugyanez igaz az igazi márkák legolcsóbb modelljeire is.
Viszont ott van rajta az USB, ha tehát már ugrik a zöttyenőknél, egyszerűen fogod, felveszed MP3-ra a zenéket, rádugod pendrive-on, és kész.
Egy dologgal lehet még bajod: az ilyen legolcsóbb készülékek rádiói nem mindig a legjobb vételi érzékenységűek, így ha az autód antennája sem a legjobb, az agyonvághatja a rádiózást, pláne, ha a kedvenc rádióidat kisebb teljesítménnyel sugározzák.

Netán a Blau? Szerintem jobb, ha szétnézel a Vaterán.

Ezt mérlegelve döntsél - ne feledd, minden annyit ér, amennyibe kerül.

Üdv:
Papptibi