Letörték a tükrét?

2009.04.20. 12:41

Tárgy: Uj-abb ámokfutás

Dátum: Thu, 16 Apr 2009 22:58:42 +0200

Feladó: Vas Gyula

Címzett: Winkler Róbert

Tisztelt Róbert

Az indexen kívül nem igazán olvasok hírportálokat. Napilapok online változatait, meg pláne nem. Egy nem motoros ismerősöm hívta fel a figyelmem a Népszabadság Online egy glosszájára, szösszenetére Uj Péter tollából.

Gyakorló, felnőtt motorosként sértve érzem magam. Kérlek, hogy mint a totalcar.hu főszerkesztője, keress nekem (és szerintem rengeteg motoros táram/társunk részére) magyarázatot. Úgy tudom egy épületben, egy emeleten vannak a szerkesztőségeitek. Talán nem lesz nehéz megtudnod az igazságot. Elütötte valaki a kutyáját? Esetleg családtagját? Letörték a tükrét? Felébredt a gyermeke a motorbőgéstől? A kipufogó hangja eltalálta a kristályvázája rezonanciafrekvenciáját és eltört?

Nem voltam olyan idegállapotban, hogy a több, mint 150 hozzászólást elolvassam. Valaki még az elején írta, hogy Péter is motorozik. Igaz? Ha igen, akkor pláne bátorság kellett ehhez az íráshoz.

Válaszodat várom.
Gyula

Kedves Gyula,

Mint motoros mondom, hogy bár nyilván ezzel nem leszek népszerű a motorosok között, de Uj Péternek a 4. emeletről maximálisan igaza van. Oké, írtam én már itt olyat, hogy kell a motornak egy kis hang, de én azt tényleg úgy gondoltam, hogy egy kis hang kell. A gyárinál több, de nem sokkal.

Kibelezett endurókat bőgetni éjjel lakott területen (vagy bárhol), 300 decibeles quaddal randalírozni az erdőben, ezek messze túlmutatnak a bunkóság fogalmán.

Uj Péternek tudtommal nincs kutyája, családtagját nem ütötték el, kristályvázája sincs, a tükrét se törték le. Mondjuk gyereke van, kettő is, és attól tartok, Magyarországon nincs olyan szülő, akinek ne ébredt volna fel a gyereke valamelyik ezerdecibeles endurós barom mókázására.

Sajnálom, ha ez téged sért, haragudj ezen túl rám is.

Üdvözlettel:
Winkler Róbert