A szélvédőmosó hiénák támadása

2009.12.08. 11:06

Ha magad elé nézel és nem adsz neki, ott marad a kocsid mellett, néz és anyázik. Ha adsz neki (mert először adtam) elfelejti megköszönni.

Hello!

Utazási irodában dolgozom, de mint észrevettem, nem csak nálunk, hanem az út mentén tevékenykedők körében is előjött a téli szezon... Olvastam a cikkedet és kicsit elgondolkodtam, hogy engem a Mátyásföld-I.kerület vonalon mik szoktak lelassítani.

A héten ismét megjelentek a szélvédőmosó válságmunkások...A Hungária Kerepesi út kereszteződésben a város felé haladva tűnik a legaktívabbnak a vállalkozás. Van amikor már ketten mosnak. Engem nem is érdekelt addig a percig, amíg el nem kezdte mosni az előttem lévő szélvédőjét, aki azért nem indult el a zöldnél, mert még nem húzta neki tisztára. Toleráns ember vagyok, de azért igyekezetem tudtára adni, hogy jó lenne aktív szerepet vállalni a reggeli forgalomban. A lámpa pirosra váltott és elszánt tekintettel az én kocsim felé vette az irányt. Már akkor mondtam, hogy nem kell, amikor emelte a szerszámot. Szinte már láttam magam előtt, amikor reggel megengedi otthon a csapot, szigorúan bevizezi, a nagyját azért lerázza, hogy ne csöpögtesse végig a hajléktalanszálló padlóját. Majd kielégült lelkiismerettel egy pirosmulti alatt nyugtázza, hogy kibírja nedvesen még aznap. Ezután kimegy a forgalomba és akcióba lendül. Én hiába üvöltök, hogy hagyja abba, mert nem érdekel, mennyire koszos szerinte! a szélvédőm, amit előtte húztak le egy kúton. Ő bizony összemocskozza. Az ilyenektől kikészülök.

Vannak a morcos kéregetők tolókocsival, na ne hogy már állnia kelljen és minden ablakhoz lehajolni. Ő minden reggel szintén a Kerepesi-Fogarasi találkozásánál űzi az ipart. Ha magad elé nézel és nem adsz neki, ott marad a kocsid mellett, néz és anyázik. Ha adsz neki (mert először adtam) elfelejti megköszönni. És mivel tolókocsival nem igazán tud a régi HÉV sínek között lavírozni, szintén meg kell várni, mire legörgeti magát az útról. Mondani is fogom neki hogy a keze járjon ne a szája.

Tolókocsival kapcsolatban vannak a tehetősebbek. Ők nem hajléktalanok, csupán eltökélt közlekedők, akiknek elektromos gépre is tellett. Képesek egy teljes sávot elfoglalni és 5km/h-val haladni - mivel ők szerencsétlenül jártak és mozgássérültek, így bármit megtehetnek.

Vannak a biciklisek, akik kicsit sokat emelgették a cangát, és azóta nagyra nőtt az önbizalmuk. Van, akire ha rádudálsz, bemegy középre és elkezd gyorsan tekerni. Így már akár 20km/h-val mehetünk mögötte. De ha nem éppen a sáv közepén mennek, akkor sem néznek körbe, úgy hajtanak át a kereszteződésen. Sajnos szerintem elfelejtették, hogy tökmindegy, melyikünk hajt bele a másikba, úgyis ők járnak rosszabbul.

Esetedre gondolván a kedvencem, amikor ugyanezt az akciót a Rákóczi út jobb oldali buszsávjában követik el. Mivel a BKV igen frekventált arrafelé, így minden buszt be kell engedni. Ezt az akciót már az Aréna előtt lehet érezni.

De a hajléktalanok mentéségre szóljon, hogy egyszer a Damjanich-Rottenbiller kereszteződésében állva odajött hozzám és várt egy kis támogatást. Mivel korán volt és amúgy sem szoktam adni, mondtam, hogy nincs apróm. Erre azt válaszolta, nem baj, tudok felváltani.  Mivel megnevettetett, adtam neki egy ötvenest, és ha arra járok, mindig adok, ha mond valami vicceset.

Hát ez az, ami engem reggelente feltart. Gondoltam megosztom veletek

Üdv:

Marci